Nu cedăm până când malul Dunării nu revine la gălăţeni

Nu cedăm până când malul Dunării nu revine la gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ameninţări voalate, sfaturi „prieteneşti”, insinuări şi furie * Cu asta încearcă unii (inutil!) să oprească această campanie *

Este mai mult decât evident că demersul nostru pentru ca malul Dunării să se întoarcă la gălăţeni (pentru că privatizarea lui este ilegală!) deranjează anumite persoane. Ne referim aici, în mod expres, la cei care au profitat de această aşa-zisă retrocedare  - şi de altele asemănătoare (că mai sunt sute astfel de „inginerii” la Galaţi) - pentru a se umple de bani sau pentru a pune la cale tunuri imobiliare.

În ultimele zile, am primit „semnale” de la mai mulţi oameni „potenţi” ai judeţului nostru. Nu le dăm deocamdată numele pentru că sperăm că se potololesc şi  vor înţelege că, măcar teoretic, în faţa legilor suntem toţi egali, indiferent de mărimea contului bancar, de numărul de la pantofi sau de cifra de cifra de afaceri sau de talentul literar.

Unul dintre „potenţi” ne-a atras atenţia – cică prieteneşte – că ne aflăm pe nisipuri mişcătoare şi că s-ar putem să ne „ardem degetele”. Că o să vedem noi ce necazuri or să ne pască dacă nu ne liniştim. Ei, na! De-abia aşteptăm să vedem ce se va întâmpla.

Un alt personaj „cu forţă” s-a ofuscat teribil şi ne-a acuzat că i-am stricat o posibilă afacere de multe milioane de euro, căci făcuse vorbele să investească în zona de la care a pornit tot scandalul. Omul nici în ruptul capului nu a vrut să înţeleagă că noi n-am demolat şi nu demolăm afaceri, ci doar am cerut şi cerem respectarea legilor. Atât! Iar cine se supără, nu are decât. Nu ne poate convinge să renunţăm la campania noastră.

Altcineva, tot bine mobilat la portofel, ne reproşa că i-am trimis DNA-ul pe cap (o fi început deja ancheta?!), pentru că unul dintre terenurile din morişca „Alessiu-Munteanu” a ajuns acum în posesia sa. Ciudată optică! De parcă DNA ar fi la ordinul „Vieţii llibere”. Sau de parcă un control al unei instituţii a statului ar fi ceva rău. Cine respectă legea nu are de ce să se teamă!

Un altul a afirmat – nici mai mult, nici mai puţin – că fie directorul „Vieţii libere”, fie semnatarul acestor rânduri au interes în a obţine acel teren de la malul Dunării. Interes este, evident, dar nu pentru a-l lua noi, ci pentru a se întoarce la gălăţeni. Şi asta cât mai urgent!

Citit 1632 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.