CSM a anulat organizarea Zilei Justiţiei la Cluj după ce Guvernul alocase bani din fondul de rezervă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Superior al Magistraturii a hotărât ca evenimentele prilejuite de organizarea Zilei Justiţiei să se desfăşoare doar la nivelul instanţelor şi parchetelor din sistemul judiciar românesc, se anunţă printr-un comunicat de presă.

Consiliul Superior al Magistraturii a hotărât ca evenimentele prilejuite de organizarea Zilei Justiţiei să se desfăşoare doar la nivelul instanţelor şi parchetelor din sistemul judiciar românesc.

CSM anunţă printr-un comunicat remis marţi că a anulat manifestările care erau programate să aibă loc pe 5 iulie la Cluj.

„Pe fondul situaţiei bugetare dificile în care se găseşte sistemul judiciar românesc, a rectificării bugetare negative, Consiliul Superior al Magistraturii a hotărât anularea manifestărilor programate pentru  data de 5 iulie 2009 la Cluj Napoca, care să  celebreze „ Ziua Justiţiei””, se arată în comunicatul de presă remis marţi Agenţiei NewsIn de Biroul de Presă al Consiliului Superior al Magistraturii.

Guvernul alocase Consiliului Superior al Magistraturii suma de 50.000 lei din fondul de rezervă bugetară, pentru organizarea Zilei Justiţiei, CSM dispunând, astfel, în total, de 100.000 lei, conform hotărârii publicate, luni, în Monitorul Oficial.

"Se aprobă alocarea sumei de 100.000 lei în vederea organizării Zilei Justiţiei pe data de 5 iulie 2009. Pentru asigurarea sumei, se aprobă suplimentarea bugetului propriu al Consiliului Superior al Magistraturii din fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2009, cu suma de 50 mii lei", se arată în Hotărârea de Guvern publicată luni în Monitorul Oficial.

Din această sumă, urmau să fie plătite masa şi cadourile pentru invitaţii CSM la Ziua Justiţiei, care trebuia să aibă loc pe 5 iulie la Cluj. Potrivit reprezentantului CSM, Carmen Georgică, la Ziua Justiţiei ar fi trebuit să participe aproximativ 850 de persoane, în majoritate magistraţi, dar şi reprezentanţi ai societăţii civile şi ai asociaţiilor profesionale.

Carmen Georgică a declarat, pentru NewsIn, că suma de 100.000 lei fusese atribuită CSM pentru Ziua Justiţiei înainte de rectificarea bugetară, astfel că după realocarea sumei de 50.000 lei s-a ajuns la situaţia iniţială în privinţa acestui buget.

De asemenea, reprezentantul CSM a spus că suma alocată în acest an era mai mare decât cea de anul trecut, deoarece locul de desfăşurare va fi Curtea de Apel Cluj, care are arondate trei judeţe, faţă de două judeţe, câte erau arondate Curţii de Apel Constanţa.

Guvernul a hotărât, în anul 1994, ca prima duminică din luna iulie a fiecărui an să fie declarată Ziua Justiţiei, evenimentul fiind organizat la câte o curte de apel din ţară.

Citit 592 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.