Trecem la ORA de VARĂ!
Foto: Sursa foto: Internet

Trecem la ORA de VARĂ!
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În această noapte, România trece la ora oficială de vară! Ceasurile vor fi date înainte cu o oră, astfel  că ora 3,00 va deveni ora 4,00, iar 26 martie va fi cea mai scurtă zi din anul 2017, adică va avea doar 23 de ore, în loc de 24.

În România, ora de vară a fost introdusă pentru prima dată în 1932, între 22 mai şi 2 octombrie. Până în 1939, ora de vară a funcţionat în fiecare an, între prima duminică din aprilie, ora 00,00, şi prima duminică din octombrie, ora 01,00. Din 1941, ora de vară nu s-a mai folosit, fiind reintrodusă în România abia în 1979.

Motivul pentru care s-a introdus ora de vară a fost acela ca oamenii să beneficieze cât mai mult de lumina naturală a soarelui reducând folosirea luminii artificiale.

Potrivit Digi24, primii care au introdus ora de vară au fost nemţii, în prezent ea fiind implementată în aproximativ 70 de state. Ţările ecuatoriale și tropicale nu aplică ora de vară, deoarece durata zilei și a nopții este egală de-a lungul anului.

Mai puţin somn, mai mult stres

Din păcate, trecerea la ora de vară provoacă stres, ba chiar un disconfort psihologic și fiziologic. Potrivit medicilor, oamenii se vor simţi moleşiţi, obosiţi, mofluzi sau chiar nervoşi, pentru că nu s-au odihnit suficient, fiind nevoiţi să se trezească mai devreme decât se obişnuiseră. Se vor concentra mai greu şi vor consuma mai multă cafea. În ceea ce priveşte adaptarea organismului la noua oră, aceasta poate dura una sau chiar mai multe săptămâni, cu condiţia să fie respectate orele de somn și de masă, dar şi hidratarea.

Oricum, cea mai grea zi va fi luni!

Citit 1964 ori Ultima modificare Duminică, 26 Martie 2017 11:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.