Deputaţii nu au fost de acord cu o Comisie de anchetă privind privatizarea Sidex Galaţi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deputaţii au respins în plen, cu 116 voturi la 107, propunerea PD-L de înfiinţare a unei comisii parlamentare de anchetă privind verificarea modului de privatizare a S.C.Sidex S.A. Galaţi de către AVAS şi îndeplinirea clauzelor contractuale de către reprezentanţii S.C. Mittal Steel S.A. Galaţi.

În cadrul dezbaterilor generale, liderul grupului PD-L, Mircea Toader, a prezentat plenului proiectul de Hotărâre privind înfiinţarea Comisiei de anchetă. 

Viceliderul PSD, Aura Vasile, a susţinut că înfiinţarea unei noi comisii de anchetă nu este oportună, fiind deja prea multe astfel de comisii care nu şi-au finalizat activitatea. O altă critică făcută de Aura Vasile a fost că nu a "avut plăcerea" de a vota până acum, în plen, decât un singur raport al unei Comisii de anchetă."Nu acceptăm alte comisii până nu se finalizează cele care au început, propun să fie amânată până în toamnă", a spus Aura Vasile, propunând, în schimb, ca documentaţia şi doleanţele democrat-liberalilor vizând Sidex să fie preluate de Comisia de industrii.

Liderul deputaţilor liberali, Bogdan Olteanu, a arătat că ceea ce democrat-liberalii doresc să afle legat de privatizarea Sidex nu ţine de o comisie de anchetă, un deputat având dreptul de a solicita AVAS datele privind privatizarea. În replică, Mircea Toader a spus că PD-L a încercat să obţină acest contract de privatizare încă din legislatura trecută, fără succes. Toader s-a arătat de acord şi cu varianta propusă de Aura Vasile, de a se înfiinţa o comisie în cadrul celei de industrii, care să se ocupe de modul în care a fost privatizată Sidex.

Totuşi, Toader s-a arătat contrariat de replica Aurei Vasile, legată de mulţimea comisiilor de anchetă, precizând că liderul PSD nu a avut aceeaşi reacţie în faţa Comisiei de anchetă ce o vizează pe Monica Iacob Ridzi.

Componenţa Comisiei fusese stabilită astfel: din partea PD-L- Mihail Boldea, Mircea Toader, Viorel Cărare, Cezar Preda şi Marius Neculai, de la PSD- Mihai Tudose, Iulian iancu, Aura Vasile, Bogdan Ciucă, Florin Păslaru, de la PNL - Ancuţa Pocora, Victor Paul Dobre şi Ciprian Dobre, de la UDMR - Antal Istvan, iar de la minorităţi - Aurel Vainer.

Citit 787 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.