Procesul (folcloric) de la Nurnberg

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Sprijin pentru familia românului ucis de mafioţi: Familia românului Petru Bîrlădeanu, muzicantul ambulant care a murit pe 26 mai la Napoli în urma unui schimb de focuri între două clanuri mafiote rivale, va fi ajutata, la propunerea preşedintelui regiunii Campania, Antonio Bassolino, sa beneficieze financiar de prevederile legii care sprijină rudele victimelor mafiei şi camorei.

* Festival românesc la Nurnberg: În perioada 27 - 28 iunie va avea loc în Jakobsplatz din oraşul german Nurnberg un Festival Românesc. Vestită pentru procesul celebru de după al doilea război mondial, localitatea se va bucura acum de un program folcloric din care nu lipsesc Nunta în Transilvania, dansuri şvăbeşti, săşeşti, Ansamblul folcloric Măgura din Codlea, un recital de nai şi altul de muzică populară. Evident, va fi şi muzică rock şi pop, tot românească.

* Consilieri români în Italia: Cel de-al doilea român care a reuşit să intre în consiliul local al unei primarii italiene, după Leontina Ionescu la Marcellina, este rezident la Verbania, în provincia Verbano-Cusio-Ossola, regiunea Piemonte. Se numeşte Adrian Chifu, are 32 de ani şi a obţinut cel mai bun rezultat de pe lista pe care a candidat, lista civică "Per Verbania".

* Meci de fotbal în localitatea americană Dacula: Românii care iubesc fotbalul şi se află în apropiere de Dacula, statul Georgia, sunt aşteptaţi duminică, 28 iunie, la ora 15:00, la un meci de fotbal în Bunten Road Park.

* Tabără pentru întreţinerea Cimitirului românesc din Zvolen: În perioada 24 - 30 august 2009, Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor organizează ediţia a doua a  taberei de tineri voluntari pentru îngrijirea Cimitirului de Onoare Românesc din Zvolen, Republica Slovacia.

* Recital de vioară la Nicosia: Alianţa Românilor din Cipru, în cooperare cu Ambasada României la Nicosia, îi invită pe românii din Cipru să ia parte luni, 29 iunie, ora 20.30, la un recital susţinut de Cătălina Teican, pian, şi Menelaos Menelaou, vioară, la Teatrul „Pallas" din Nicosia.

* Concert etno-jazz la Bruxelles: Centrul Român de Informare la Bruxelles şi Institutul Cultural Român vor organiza vineri, 26 iunie, la clubul de jazz The Music Village din Bruxelles, şi sâmbătă, 27 iunie, în clubul the 12th floor din Antwerp, ora 21:00, două concerte deosebite susţinute de formaţia de etno-jazz basarabeană Trignon.

Citit 871 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.