Evaluaţi acest articol
(10 voturi)
8 comentarii

Poliţiştii şi inspectorii Registrului Auto Român (RAR) au constat numeroase nereguli la maşinile pe care erau pregătiţi candidaţii la carnetul de şofer

Timp de trei zile, echipele mixte formate din poliţiştii de la Circulaţie şi Inspectorii RAR au monitorizat traficul din Galaţi, în vedera identificării maşinilor-şcoală şi mai cu seamă a instructorilor care îşi pregătesc elevii fără a respecta reglementările în vigoare. Acţiunea, derulată la finele lunii trecute, a scos la iveală faptul că şcoala de şoferi nu este doar o chestiune costisitoare, ci şi una riscantă. După cum aveau să evidenţieze organele de control într-un raport prezentat în cadrul şedinţei Comisiei de Siguranţă Rutieră a Judeţului Galaţi, verificările au vizat 48 de maşini aflate în procesul de instruire al elevilor. Cele mai multe dintre ele au fost oprite pe străzi aglomerate, unde, conform normelor stabilite de poliţia Rutieră, nu este permisă efectuarea de cursuri de practică. Cu toate acestea, instructorii îşi îndemnaseră elevii să îşi încerce îndemânarea pe artere cu risc ridicat şi unde ar fi putut crea cu uşurinţă ambuteiaje în trafic, fapt care le-a atras câte o amendă usturătoare.
„Pentru nerespectarea traseelor stabilite de poliţia rutieră, pentru pregătirea practică sau susţinerea examenului în vedera obţinerii permisului de conducere au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale”, se arată în raportul prezentat la Prefectură.
Nici inspectorii RAR nu au stat degeaba, cinci dintre maşinile-şcoală controlate fiind depistate cu anvelope diferite de caracteristicile maşinii, ori care erau din cale afară de uzate. Un alt instructor a fost amendat pentru că maşina sa emana noxe peste limita legală, în timp ce trei au primit sancţiuni pentru că nu aveau toate actele necesare curselor de practică asupra lor. Valoarea totală a celor 23 de amenzi aplicate a fost de aproape 8.000 de lei, cinci dintre instructori, cărora le-au fost reţinute certificatele de înmatriculare ale maşinilor fiind obligaţi să remedieze deficienţele autoturismelor, după care să le prezinte la o nouă evaluare.

Citit 6986 ori Ultima modificare Marți, 06 Octombrie 2015 16:57

8 comentarii

 • postat de @Vlad Tepes Joi, 08 Octombrie 2015 14:45 109.166.208.*** Link la comentariu
  0
  1

  Mai grav e ca unii "elevi" sunt perfect analfabeti! Nu stiu sa scrie si sa citeasca! Iau examenul pe spaga, fara o ora de scoala. Apoi fac accident si omoara oameni nevinovati!

  Raportează
 • postat de Vlad Tepes Joi, 08 Octombrie 2015 10:59 109.102.90.*** Link la comentariu
  0
  1

  Am permis auto de cca. 30 de ani. Pe vremea mea era interzis sa circuli pe str. Brailei, Domneasca si alte artere principale. Instructorii erau instructori, nu ceea ce vad eu acum. Am dat intai examen cu scoala de soferi apoi cu militia si vreau sa va subliniez ca examenul cu scoala ( sala + trase + poligon ) a fost mai dificil decat cel cu militia ( aici am avut si traseu de noapte ).
  Am cel putin 1 milion de kilometri parcusi ( sunt sofer amator ), insa ce vad ruland, urmarind in spatele masinilor scoala de politie ma ingrozeste si ma revolta !!! Acum 25 - 30 de ani nu cred ca ar fi luat permisul jumatate din instructorii si politistii de azi. Sunt slabi pregatiti, infumurati si chiar prosti ! Nu e de mirare ca se intampla atatea evenimente rutiere.
  Dimineata, dupa amiaza, la ore de trafic f ridicat, cand vei vedea o coada mare de masini in miscare, cu viteza redusa, in 90 % din cazuri, ''sef de coloana'' e o masina SCOALA sau o masina a politiei ( de obicei comunitara ) condusa de un CAP DE CRETA !!!
  Mai baieti politisti: sunteti slabi tare mai fratilor si mai si conduceti ca niste ageamii masini cumparate, intretinute de noi astia pe care voi ii persiflati si-i priviti de sus. Acolo la scolita aia, pe care nu stiu cum ati terminat-o, asa va invata ? Sa fiti '' pistolari '' ? Aveti un mers de cowboy cel putin ( pt voi cap de creta: in limba romana cowboy inseamna VACAR ).
  Poate nu toti merita aceste cuvinte, insa cu mana pe inima ca cel putin 65 - 70 % dintre voi va incadrati in patura celor descrisi mai sus !
  Nefericitilor !!!

  Raportează
 • postat de Tudor Miercuri, 07 Octombrie 2015 16:03 79.115.62.*** Link la comentariu
  0
  0

  @ X Eu eram la volan, nu el. N-ai inteles nimic...

  Raportează
 • postat de Oana Miercuri, 07 Octombrie 2015 14:19 151.49.75.*** Link la comentariu
  0
  3

  Atunci si cei de la politie sa dea examen pe traseele stabilite ,nu cum fac unii examen in cartierul dunarea cu camion si remorca in sensgiratoriu la iatsa micro 19

  Raportează
 • postat de X Miercuri, 07 Octombrie 2015 10:16 213.233.93.*** Link la comentariu
  0
  3

  @MacAddy - prietene "ala care sta in dreapta" este responsabil de tine care stai in stanga atat timp cat scrie SCOALA pe masina si faptul ca vorbea la telefon inseamna ca-ti punea tie viata in pericol, pentru ca nu poti fi 100% concentrat la ceea ce se intampla.
  @Tudor - daca vrea sa vorbeasca la telefon nu-l putea stavili nimeni sa opreasca pentru a putea vorbi la telefon.
  -
  Ontopic- urasc instructorii care isi lasa elevii de capul lor sa invete dupa ureche; ca la orice job instructorul trebuie sa munceasca pentru elev nu sa-l tarasca pe unde are el treaba prin oras si sa-l astepte cat timp se scarpina in fund. Cred ca ar trebuii o triere mai ampla a instructorilor pentru ca unii chiar nu au nici o treaba!

  Raportează
 • postat de Tudor Miercuri, 07 Octombrie 2015 09:47 79.115.62.*** Link la comentariu
  8
  1

  Si instructorul meu vorbea la telefon pentru ca era cautat, dar era foarte atent la ce faceam. Era chiar mai atent decat mine. Ma certa si cu telefonul la ureche. Robert Popescu unii au elevi de dimineata pana seara. Ai vrea sa nu vorbeasca la telefon toata ziua? Uite ca se intampla sa fie sunati fix cand sunt pe traseu. Important e ca elevul sa nu stea cu telefonul la ureche.

  Raportează
 • postat de MacAddy Miercuri, 07 Octombrie 2015 08:30 212.115.201.*** Link la comentariu
  10
  2

  Nu cred ca e specificat nicaieri ca cel din dreapta nu are voie sa vorbeasca la telefon in timp ce autovehiculul este aflat in mers.

  Raportează
 • postat de Robert Popescu Miercuri, 07 Octombrie 2015 07:38 5.13.183.*** Link la comentariu
  2
  11

  I-au amendat pe instructori si pentru telefoanele lipite de urechi?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.