Poliţiştii au amendat-o pe femeia care a încercat să intre înarmată în Penitenciarul Iaşi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii ieşeni au sancţionat-o cu o amendă în valoare de 500 lei pe femeia care a încercat să intre înarmată în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi, transmite corespondentul NewsIn.

"A fost aplicată amendă contravenţională deoarece fapta nu e de natură penală, pistolul pe care aceasta îl avea asupra ei era cu gaze", a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi, Mădălin Ţăranu, adăugând că femeia nu deţine autorizaţie pentru pistol.

Poliţiştii de la Serviciul Arme şi Muniţii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi au reţinut, marţi, 23 iunie, o femeie care a încercat să intre înarmată în Penitenciarul Iaşi, deşi declarase anterior că nu deţine obiecte interzise, potrivit unui comunicat remis NewsIn de ANP.

Femeia s-a prezentat la poarta de acces a Penitenciarului Iaşi, solicitând să viziteze, în calitate de concubină, o persoană privată de libertate aflată în respectiva unitate, se arată în comunicatul remis de Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).

"Cu ocazia controlului antiterorist specific asupra bagajului, a fost descoperit în poşeta acesteia un pistol, marca ROHM  R6 90, cal.315K, model PTB 759, de producţie germană, cu 2 cartuşe cu gaze. Un cartuş se afla în încărcător, iar celălalt pe ţeava armei", se precizează în comunicat.

Persoana înarmată a declarat că nu deţine obiecte interzise şi a încercat să împiedice controlul genţii personale, se arată în comunicat. De asemenea, se precizează că, la solicitarea de a prezenta permisul de port-armă, persoana în cauză a declarat că nu posedă un asemenea document.

Citit 592 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.