UPDATE/ Defecţiunea de la ArcelorMittal a fost remediată! CALORGAL anunţă că marţi seară „lucrurile vor reveni la normal”

UPDATE/ Defecţiunea de la ArcelorMittal a fost remediată! CALORGAL anunţă că marţi seară „lucrurile vor reveni la normal”
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

UPDATE ora 17,45/ „Am fost anunțați, în urmă cu zece minute, că lucrările pentru remedierea problemelor tehnice au fost finalizate. Agentul termic este preluat cu o temperatură de 62 de grade și un debit de puțin peste 1.000 de metri cubi pe oră. În această seară, lucrurile vor reveni la normal peste tot în oraș. Mulțumim partenerilor pentru operativitate”, ne-a spus Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Calorgal.


UPDATE, ora 15,20/ ArcelorMittal confirmă problema tehnică. În câteva ore, „se va intra în parametri normali”

Dorian Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al ArcelorMittal, ne-a declarat că a existat o problemă tehnică la Oţelărie, care a antrenat şi Furnalul, ceea ce a generat o scădere a volumului de abur livrat. Reprezentantul companiei siderurgice a dat asigurări însă că, în câteva ore, aburul va fi livrat către Electrocentrale la parametri normali, astfel că şi temperatura apei calde distribuite populaţiei va creşte.


Apa caldă a gălăţenilor este livrată, în acest moment, la o temperatură redusă, faţă de cea necesară, astfel că, în următoarele ore, oamenii vor fi nevoiţi să facă duşuri cu apă călâie. Conform primelor informaţii, se pare că de vină ar fi o defecţiune apărută pe platforma siderurgică.

Reprezentanţii Calorgal au confirmat că temperatura de livrare a apei calde a scăzut. „Temperatura pe fluxul primar a scăzut cu 12 grade faţă de necesar. Sperăm ca partenerii să remedieze cât mai rapid situaţia”, ne-a declarat Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Calorgal.

Totodată, reprezentanţii Electrocentrale ne-au spus că a fost redusă cantitatea de abur furnizată de către ArcelorMittal, fapt ce a afectat parametrii de livrare a apei calde, însă şi-au exprimat speranţa că defecţiunea va fi remediată în scurt timp.

Conform unor informaţii neoficiale, se pare că avaria ar urma să fie remediată în câteva ore. În acest moment, Calorgal distribuie apă caldă la o temperatură de 58 de grade, faţă de peste 70 de grade, cât ar fi necesar.

Vom reveni cu un punct de vedere al companiei siderurgice, în măsura în care îl vom primi.

Citit 2089 ori Ultima modificare Marți, 13 Octombrie 2015 17:54

6 comentarii

 • postat de care apa calda?
  Miercuri, 14 Octombrie 2015 00:19
  79.116.105.***
  Apa rece pe robinetul de apa calda! Un singur dus am reusit sa fac cu apa aia calaie, asta vara cand era foarte cald. Inteleg sa platesc apa fierbinte nu apa calda, calduta, calaie!
  1
  2
  Raportează
 • postat de luke
  Miercuri, 14 Octombrie 2015 00:00
  89.137.225.***
  Nu avem nevoie de mittal....nu da nimeni faliment daca nu mai e combinatul....frecangiilor.mocangiilor csghisti.....o bateti in cap acolo in combinat,nu mai e ca inainte....SA NU DISPARA DAMENul...ATUNCI O VA DUCE RAU GL... LA BAIE CU ARCELLORul
  4
  2
  Raportează
 • postat de Va supravietui orasul Galati in viitor?
  Marți, 13 Octombrie 2015 19:53
  89.137.230.***
  Cand ArcelorMittal nu va mai fi orasul va da faliment, nu veti mai avea caldura si apa calda deloc si veti parasi orasul asta pt ca apartamentele se vor vinde pe o lada de bere ca in valea jiului si nici locuri de munca nu vor mai fi.
  3
  4
  Raportează
 • postat de Robert Popescu
  Marți, 13 Octombrie 2015 18:01
  5.254.65.***
  E bine ca s-a remediat. Daca nu e caldura, macar apa calda sa fie.
  Am si eu o curiozitate. Ce se va intampla cu oamenii bransati la sistemul centralizat din asociatiile care nu au semnat contract cu furnizorul si nu vor primi nici apa calda nici caldura? Ingheata de frig in case?
  Ca daca te incalzesti cu electric, te stinge de bani. Iar cu gaze, chiar e periculos. Se poate muri din cauza asta.
  Cine poarta responsabilitatea pentru suferinta oamenilor astora?
  4
  0
  Raportează
 • postat de luke
  Marți, 13 Octombrie 2015 17:33
  89.137.225.***
  Arcellor confirma,,,,de la 30 de grade se ajunge la 31 de grade....mare realizare:))
  De parca ne,ar da nus tiu ce:)))))....ATATA NEWSLINE PT CEVA CE NI SE CUVINE ATATA TIMP CAT PLATIM PRET DE APA FIERBINTE:))
  ORAS DE KK SI MOCANGII....
  0
  5
  Raportează
 • postat de John
  Marți, 13 Octombrie 2015 15:03
  81.12.149.***
  Aşa se întâmplă când avem un sistem de încălzire a oraşului excesiv de CENTRALIZAT !
  1
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.