Cadrele didactice, pregătite de "Salvaţi Copiii Iaşi", pentru integrarea copiilor cu probleme

Cadrele didactice, pregătite de "Salvaţi Copiii Iaşi", pentru integrarea copiilor cu probleme
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Până vineri, 16 octombrie, la Hotel Vega Galaţi, Asociaţia „Salvaţi Copiii Iaşi” organizează un seminar de pregătire şi formare a cadrelor didactice din judeţul Galaţi, pentru ca acestea să faciliteze educaţia şi integrarea în societate a copiilor care suferă de ADHD, anxietate şi tulburări din spectrul autist.

Proiectul „Gândeşte în afara… Stigmei!”, implementat de Asociaţia „Salvaţi Copiii Iaşi” îşi propune dezvoltarea de măsuri active în regiunea Moldovei, în vederea creşterii accesului la educaţie şi gradului de acceptare socială a copiilor cu tulburări de sănătate mintală. Coordonatorii proiectului spun că acesta a apărut în contextul absenţei unei strategii naţionale coerente, în ceea ce priveşte tulburarea de sănătate mintală a copiilor. Această carenţă, mai spun aceştia, creşte semnificativ riscul de excluziune socială şi de stigmatizare a copiilor.

Programul anti-stigma va fi implementat în 105 şcoli din mediul rural şi urban, va pregăti 210 cadre didactice, pentru activitatea cu astfel de copii.

Citit 1384 ori Ultima modificare Marți, 13 Octombrie 2015 19:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.