Incident GRAV la mănăstire. Un călugăr a fost ATACAT de un taur furios

Incident GRAV la mănăstire. Un călugăr a fost ATACAT de un taur furios
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Un eveniment nefericit, care ar fi putut avea urmări fatale pentru un călugăr de la mănăstirea Cocoş (comuna Niculiţel, judeţul Tulcea), s-a petrecut ieri dimineaţă, în apropierea aşezământului monahal.

Potrivit primelor informaţii, un călugăr de 43 de ani ar fi fost atacat de un taur, care l-ar fi împuns în zona toracelui. Pentru că incidentul a avut loc în apropierea mănăstirii, călugărul rănit a fost rapid reperat de oamenii aflaţi în lăcaşul de cult, care au chemat de urgenţă salvarea. O ambulanţă de la Tulcea a ajuns la Niculiţel, unde călugărului i s-a acordat primul ajutor. "Am fost solicitaţi să intervenim la mănăstirea Cocoş, unde un călugăr de 43 de ani ar fi fost lovit de un taur. În urma loviturii, s-a produs o plagă care sângera puternic la nivelul hemitoracelui drept. Echipajul nostru i-a acordat primele îngrijiri şi l-a stabilizat hemodinamic", a precizat dr. Radu Sicinschi, directorul SAJ Tulcea.

Pentru că rana provocată de taurul furios trebuia investigată de specialişti în chirurgie toracică, a fost solicitat elicopterul SMURD de la Galaţi, pentru a-l transporta pe călugăr la Spitalul de Urgenţă. "Pacientul este în afara oricărui pericol acum, este stabil, dar nu se ştie ce va fi în orele următoare. El va fi evaluat de chirurgii de la Spitalul de Urgenţă Galaţi", a specificat dr. Angel Trifan, coordonatorul SMURD Galaţi.

Călugărul de la Cocoş a fost supus ieri mai multor investigaţii, pentru ca medicii să poată hotărî cât de grave sunt leziunile şi dacă e nevoie de intervenţie chirurgicală. Rănitul va rămâne în spital, timp în care poliţiştii de la Niculiţel vor încerca să afle circumstanţele în care călugărul a ajuns să fie atacat de taur, precum şi dacă se pune problema ca animalul să fi fost nesupravegheat.

Citit 2399 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Octombrie 2015 01:46

3 comentarii

 • postat de tico
  Duminică, 18 Octombrie 2015 19:51
  82.76.9.***
  Doamne Ajuta cu spaga data la doctorii din spitalul de urgenta de la Galati. Lasand a o parte nota ironica a mesajului, sa stiti ca nu e de glumit. Rata de recuperare la spitalul judetean din Galati este cam sub 50%, asa ca Doamne Ajuta inca o data.
  0
  2
  Raportează
 • postat de Matador
  Sâmbătă, 17 Octombrie 2015 19:31
  108.245.201.***
  Calugarii ar trebui sa fie trims in Spania la cursuri de toreador , atunci nu ar mai fi probleme cu taurii ,,,ar putea face si ceva bani ..Ole toro !!!!!
  5
  4
  Raportează
 • postat de Robert Popescu
  Sâmbătă, 17 Octombrie 2015 11:24
  5.13.158.***
  Ole!
  7
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.