Un gălăţean a murit în accidentul de paraşutism de la Clinceni, cea mai gravă tragedie de acest fel petrecută în România
Foto: Sursa foto: Facebook

Un gălăţean a murit în accidentul de paraşutism de la Clinceni, cea mai gravă tragedie de acest fel petrecută în România
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

O echipă de procurori încearcă să stabilească acum modul în care s-a petrecut accidentul

Un bărbat şi o femeie au murit, iar un alt bărbat a fost grav rănit, într-un accident de paraşutism petrecut, duminică dimineaţă, pe aerodromul de la Clinceni. Aceasta este, potrivit autorităţilor, cea mai gravă tragedie de acest fel petrecută până acum în România. Daniel Floroiu, paraşutistul de 49 de ani decedat în accidentul de la Clinceni, era născut la Galaţi. Bărbatul absolvise prestigiosul Colegiu "Vasile Alecsandri" (la acea vreme Liceul "Vasile Alecsandri" - n.r.) din Galaţi, potrivit profilului său de Facebook. De ani buni se stabilise însă la Iaşi, alături de cei dragi. La Iaşi, Dan Floroiu lucra ca managing partner la o firmă de IT. Un împătimit al paraşutismului, bărbatul avea la activ în jur de 100 de salturi cu paraşuta, reuşind să obţină, de curând, şi licenţa în acest sport.

„Am reuşit fenomenala performanţă de a obţine licenţa de paraşutist sportiv USPA!! N-aş fi reuşit fără ajutorul unor oameni excepţionali cărora le rămân profund îndatorat şi sper prieten forever: lui Tony care m-a corupt vara asta la Tuzla, lui Adrian care m-a zvârlit din avion prima oară şi apoi s-a învrednicit să-mi predea şi ABC-ul meseriei (…). Tuturor le mulţumesc din suflet!”, scria el, pe Facebook, la 11 mai a.c. În orele de după accident, sute de prieteni şi de cunoştinţe au postat mesaje de condoleanţe pe profilul de Facebook al lui Daniel Floroiu. "Dumnezeu să te odihnească şi să aibă grijă de tine, acolo sus, unde îţi plăcea atât de mult!!", i-a scris unul dintre prieteni.

Supravieţuitorul este instructor de paraşutism

Potrivit martorilor, Dan Floroiu a încetat din viaţă imediat după accident. Andreea Nica, tânăra de 27 de ani decedată şi ea în urma accidentului, se afla la primul său zbor. Fata juca pe post de portar la echipa de handbal feminin CSM Unirea Slobozia. A treia victimă de la Clinceni este cunoscutul instructor de paraşutism Adrian Constandache. El se află acum (luni - n.r.) în stare gravă la Spitalul Floreasca din Capitală, unde medicii l-au operat de mai multe ori. Bărbatul are nevoie urgentă de sânge pentru transfuzii, motiv pentru care colegii săi au făcut un apel pentru donarea de sânge. Adrian Constandache are peste 4.000 de salturi cu paraşuta la activ, ceea ce denotă o experienţă impresionantă.

O echipă de procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti încearcă acum să stabilească cu exactitate motivele care au condus la acest deznodământ teribil.

Citit 4197 ori Ultima modificare Luni, 19 Octombrie 2015 15:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.