Sindicaliştii ies, din nou, în stradă

Sindicaliştii ies, din nou, în stradă
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Nemulţumiţi că Guvernul nu a modificat Legea dialogului social (Legea 62/2011), sindicaliştii Cartel Alfa reiau, de astăzi, 20 octombrie, acţiunile de protest.

Potrivit liderului filialei locale, Romică Gîrneaţă, până pe data de 3 noiembrie sindicalişti din toată ţara vor picheta sediul Ministerul Muncii, iar la sfârşitul lunii octombrie vor fi prezenţi la acţiuni şi reprezentanţi ai Sindicatului Siderurgistul, din cadrul ArcelorMittal.

„Această lege, care a blocat negocierile colective şi a făcut aproape imposibilă reprezentarea salariaţilor de către sindicate, a fost adoptată în 2011 prin asumarea răspunderii de către Guvernul Boc, fără nicio dezbatere publică sau consens între partenerii sociali. Guvernul actual, deşi a promis şi a semnat un acord prin care s-a angajat că va aduce legislaţia la situaţia iniţială, corectând prevederile care prejudiciază salariaţii, acum pretinde consensul părţilor ca şi condiţie prealabilă modificării: toate sindicatele şi toate patronatele, autohtone sau multinaţionale. Este, de fapt, o strategie tipică de a întârzia la infinit nişte modificări pe care realitatea relaţiilor de muncă şi situaţia disperată a lucrătorilor români le reclamă ca extrem de urgente”, susţin sindicaliştii Cartel Alfa.

Citit 1423 ori Ultima modificare Luni, 19 Octombrie 2015 18:57

1 comentariu

 • postat de ROBERT POPESCU
  Marți, 20 Octombrie 2015 12:31
  5.254.65.***
  Intreprinderi, fabrici, nu mai avem. Dar bine ca avem sindicate si sindicalisti.
  Ma baieti, sunteti niste cersetori. Puneti mana la munca si lasati naibii manifestarile lui peste ca nu are nimeni de unde sa va dea ce vreti voi.
  Produceti si voi un plus valoare la locul de munca si dupa aia stati cu mana intinsa si trompetele in bot.
  Sa nu uitati sa bagati si-un dansul pinguinului.
  3
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.