DOSARUL MINERIADEI/ Ion Iliescu şi Virgil Măgureanu, acuzaţi de CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂŢII

DOSARUL MINERIADEI/ Ion Iliescu şi Virgil Măgureanu, acuzaţi de CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂŢII
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Fostul președinte Ion Iliescu și fostul șef al SRI Virgil Măgureanu au ajuns în această dimineață la Parchetul General, pentru audieri în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie. Ion Iliescu a fost pus sub învinuire pentru crime împotriva umanității.

„Prin ordonanţa nr. 47/P/2014 din data de 16 octombrie 2015, procurorii militari au dispus schimbarea încadrării juridice şi efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii contra umanităţii prev. de art. 439 alin. 1 lit. a, g şi j din Codul penal constând în reprimarea violentă a manifestaţiei din Piaţa Universităţii, din dimineaţa zilei de 13 iunie 1990, soldată cu decesul a patru persoane şi rănirea prin împuşcare a altor trei, precum şi vătămarea corporală şi lipsirea de libertate a aprox. 1.000 de persoane în zilele de 14 şi 15 iunie 1990, ca urmare a atacului violent declanşat de către muncitori din unele centre industriale şi bazine carbonifere din ţară”, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Ion Iliescu a fost învinuit de crime împotriva umanității, în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie. Este primul fost șef de stat din istoria recentă a României care este pus sub învinuire.

Ion Iliescu a plecat de la Parchetul General fără a face declarații presei. El a stat în biroul procurorilor mai puțin de o oră.

Și Virgil Măgureanu a fost pus sub acuzare pentru crime împotriva umanității. La ieșirea de la Parchetul General, el a declarat că este „benefic” faptul că s-au reluat cercetările, pentru a se reconstitui „conform adevărului toate câte s-au întâmplat”. „Nu este doar atribuția mea să reconstitui adevărul, să contribui la asta pot”, a mai spus fostul șef al SRI, citat de DIGI24.

Citit 1729 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Octombrie 2015 13:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.