Hoţii de cablu – victimele telefoniei tradiţionale

Hoţii de cablu – victimele telefoniei tradiţionale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pagubă de 30.000 de lei * Vezi VIDEO cu hoţii prinşi de poliţişti *

În ultima perioadă, în nordul judeţului Galaţi şi sudul judeţului Vaslui, au fost comise, pe timpul nopţii, mai multe furturi de cablu. Cablurile au fost tăiate de pe stâlpii aflaţi în zone mai puţin frecventate, fapt care a afectat atât bugetul societăţii păgubite, cât şi legăturile telefonice din mai multe localităţi. În acest sens, în cooperare cu Poliţia Vaslui s-au organizat pânde în zonele în care erau comise aceste infracţiuni.

Nu s-au supus somaţiei

Astfel, în noaptea de luni spre marţi, la ora 1,30, un agent de poliţie de la Cerţeşti, judeţul Galaţi, aflat la o pândă într-un lan de grâu împreună cu doi paznici comunali, a observat pe drumul judeţean dintre satele Cerţeşti şi Cârlomăneşti două maşini, o dubiţă şi un autoturism. Cele două autoturisme au oprit şi din ele au coborât mai mulţi indivizi care au încercat să urce pe stâlpi şi să taie cablul Romtelecom.

Văzând acest lucru, agentul de poliţie însoţit de paznic a ieşit din grâu şi i-a somat pe hoţi, cerându-le să se oprească. Făptaşii nu s-au supus, au urcat în autodubă şi au fugit în direcţia satului Cerţeşti, fapt pentru care agentul a folosit armamentul, din dotare, trăgând un foc în plan vertical şi trei focuri în roata faţă stânga a autodubei, reuşind să o oprească. În urma folosirii armamentului nici o persoană nu a fost rănită.

Trei furturi

S-a stabilit că suspecţii sunt Marian M., de 21 ani, din Galaţi, şoferul dubiţei, Florin-Ionuţ D., de 20 ani, din comuna Scânteieşti, judeţul Galaţi, Sterian-Răzvan T., de 21 ani, din Galaţi, recidivist, Emanuel M., de 22 ani, din Galaţi, Codruţ S., zis „Leo”, de 30 ani, din comuna Şendreni, judeţul Galaţi, recidivist, şi Dănuţ S., de 37 ani, din  Galaţi, conducătorul autoturismului.

S-a format un colectiv de lucrători de la Serviciul Poliţiei de Ordine Publică şi Poliţia Tecuci, care a stabilit că cei şase indivizi, în perioada 1-22 iunie 2009 au comis trei furturi de cabluri, pe raza comunelor Cerţeşti şi Drăguşeni, judeţul Galaţi, prejudiciind societatea de suma de 28.237 lei.

Autorii au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pe timp de 24 ore, urmând ca ieri să fie prezentaţi Judecătoriei Tecuci cu propunerea de arestare preventivă, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat cu consecinţe grave. Cercetările continuă pentru documentarea întregii lor activităţi infracţionale.

Citit 2497 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.