Rromii vor să îşi schimbe titulatura în indiromi, pentru a nu mai afecta imaginea României în lume

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Reprezentanţii rromilor vor ca titulatura de “rrom” să fie înlocuită cu cea de "indirom", “pentru a nu mai afecta imaginea României, din cauza infracţiunilor comise de unii rromi”, urmând ca o decizie să fie luată în cadrul unei conferinţe la Strasbourg, a declarat, vineri, Dorin Cioabă.

“Vrem să ne debarasăm de această denumire, rrom, pentru a nu mai fi acuzaţi de autorităţile din România că facem uz de numele ţării. Nu vrem să mai fim noi oaia neagră, să ni se spună că doar rromii fac nenorociri prin afara ţării”, a declarat,vineri, corespondentului NewsIn, Dorin Cioabă, fiul regelui rromilor Florin Cioabă.

Acesta a adăugat că a fost deja înfiinţată “Asociaţia Indirom”, urmând ca această propunere să fie discutată în cadrul unei conferinţe de la Strasbourg de săptămâna viitoare.

“Sperăm ca la noua asociaţie să adere toate organizaţiile, iar ulterior demunirea de indirom să fie recunoscută în actele oficiale. Am ales această denumire pentru că noi ne tragem din India şi nu vrem să mai fie făcută vreo legătură cu România sau oraşul Roma”, a precizat Dorin Cioabă.

Citit 846 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.