FIRME AMENDATE şi avertizate de ITM Galaţi, pentru nerespectarea măsurilor de securitate în muncă

FIRME AMENDATE şi avertizate de ITM Galaţi, pentru nerespectarea măsurilor de securitate în muncă
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi a desfăşurat, în perioada ianuarie-noiembrie a.c., o acţiune cu privire la îmbunătăţirea securităţii în muncă a lucrătorilor din întreprinderile gălăţene.

Au fost astfel organizate activităţi de informare, conştientizare, monitorizare şi control în ceea ce priveşte respectarea legislaţiei de securitate şi sănătate în muncă. În acest scop, inspectorii ITM au selectat câte două întreprinderi, din categoria firmelor medii şi mari, a căror activitate a fost urmărită pe tot parcursul anului.

"Am verificat 24 de întreprinderi mijlocii şi cinci întreprinderi mari. Cu ocazia controalelor efectuate au fost depistate 68 de deficienţe, pentru care au fost date tot atâtea măsuri de punere în conformitate. Inspectorii ITM au aplicat şi două amenzi contravenţionale, în valoare totală de 9.000 de lei, precum şi 66 de avertismente", a precizat Ionel Petrea, directorul executiv al ITM Galaţi.

Citit 1804 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Decembrie 2015 00:52

3 comentarii

 • postat de sombrero
  Joi, 10 Decembrie 2015 20:26
  5.13.240.***
  Nu ar fi de mirare daca unele firme au fost amendate pentru faptul ca nu au dus la ITM Galati tabele cu substante chimice pe care le au in magazine pentru activitati de curatenie. Adica, daca se conformeaza si duc liste cu detergenti de vase si de curatat WC-urile la sediul institutiei, cum dau masuri tovarasii inspectori ITM, se intampla, CE ??? Se rezolva ceva...??? Pentru ce sunt cerute de la chioscari aceste tabele inutile si cronofage? Bifeaza organele de control o actiune salvatoare la nivelul sanatatii angajatilor? Ca Domestos are tot omul si in gospodaria proprie si nu mai trimite nici o anexa la ITM. Stiti ce este asta...? Bataia de joc perfecta din partea autoritatilor catre angajatorii, contribuabilii care se straduiesc prin munca lor amarata, sa plateasca taxe si impozite ca sa-i tina in spate pe trantorii acestia!!! S-au terminat de rezolvat toate problemele adevarate si serioase care atenteaza vizibil la sanatatea angajatilor si a ramas necazul cu listele de substante chimice, banale, care nu s-au trimis la centru! Rusine inspectori ITM!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Felcerul comunal
  Miercuri, 09 Decembrie 2015 14:29
  109.102.89.***
  Nea Basalic, te tot rugam sa mai faci matale si cate un reportaj pe teren, ca de articole scrise dupa comanda " la gura sobei"suntem satui!!!
  0
  7
  Raportează
 • postat de Cumparator de tigai,dar numai la oferta!!
  Miercuri, 09 Decembrie 2015 10:47
  109.166.139.***
  Articol de doi lei,facut doar pentru statistica si sa mai auzim de ITM.Un ziarist competent,ne informa cu numele firmelor care au fost gasite cu nereguli,ca sa stie si galateanul de ce firme sa se pazeasca.
  0
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.