ATENŢIE la actele personale! Ce pot face HOŢII cu o carte de identitate furată

ATENŢIE la actele personale! Ce pot face HOŢII cu o carte de identitate furată
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

O persoană care călătorea cu un tren care a trecut prin gara din Tecuci s-a ales cu o pagubă nebănuită, după ce, fără să ştie, s-a întâlnit cu doi tineri plini de imaginaţie.

Omul şi-a uitat portofelul cu actele personale pe bancheta trenului, iar cei doi tineri, unul de 18 şi altul de 20 de ani, i l-au şterpelit pe loc, crezând că aveau să se aleagă cu o sumă mare de bani. Nu a fost aşa, dar cartea de identitate a păgubitului le-a dat idei de "afaceri". Au mers la o companie de telefonie mobilă şi cablu şi au făcut abonament cu buletinul furat, facturile ajungând la adresa din document.

Poliţiştii au reuşit însă să dea de urma celor doi. "În urma verificărilor, s-a stabilit că au înşelat un operator telefonic şi TV, încheind un contract de prestări servicii voce - date şi televiziune cu acesta, folosindu-se de o carte de identitate care aparţine unei alte persoane. Celor în cauză li s-au întocmit dosar penal şi sunt cercetaţi în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune", precizează cms. şef Ştefan Gohoreanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Citit 4911 ori Ultima modificare Duminică, 13 Decembrie 2015 01:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.