Instalaţii de pom PERICULOASE descoperite la un CONTROL

Instalaţii de pom PERICULOASE descoperite la un CONTROL
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Au fost verificaţi 15 operatori economici ce comercializau jucării sau instalaţii de pom şi ornamente, la toţi constatându-se abateri. Procentual, 45 la sută dintre jucăriile controlate au prezentat abateri de la legislaţia în domeniul protecţiei consumatorilor, iar 90 la sută dintre instalaţiile de pom au fost oprite temporar sau definitiv de la comercializare.

Controlul a urmărit în principal marcajul de conformitate CE şi respectarea cerinţelor generale de securitate. La toţi operatorii economici verificaţi au fost identificate abateri. 1.595 de instalaţii în valoare de 22.349 lei ş 16 jucării în valoare de 146 de lei au fost oprite definitiv de la comercializare, deoarece nu aveau aplicat marcajul CE şi nici nu erau însoţite de declaraţii de conformitate. De asemenea, 10 operatori economici aveau expuse spre comercializare jucării importate din China, la care nu sunt respectate în totalitate cerinţele generale de siguranţă, mai ales de etichetare. Astfel, se comercializau diverse jucării, ale căror etichete erau incomplet traduse în limba română. La cinci operatori economici s-au găsit la comercializare diverse instalaţii de pom fabricate în China care nu îndeplineau condiţiile de securitate pentru produsele electrice de joasă tensiune.

Prin urmare, au fost aplicate 15 amenzi în valoare de 58.200 lei. Au fost oprite definitiv de la comercializare produse în valoare de 22.495 lei şi temporar produse în valoare de 24.265 lei.

Citit 1211 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Decembrie 2015 18:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.