Incidente la vânătoarea de mistreţi de la Balc/ De ce ar putea fi ultima partidă de împuşcat mistreţi organizată de Ţiriac

Incidente la vânătoarea de mistreţi de la Balc/ De ce ar putea fi ultima partidă de împuşcat mistreţi organizată de Ţiriac
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Potrivit ştirilor TVR1, la Balc, în judeţul Bihor, a început tradiţionala vânătoare organizată anual de Ion Ţiriac, la care sunt invitaţi unii dintre magnaţii Europei. Deşi în fiecare an organizatorii se străduiesc să păstreze caracterul privat al evenimentului, accesul jurnaliştilor fiind interzis, presa centrală a aflat că printre invitaţi s-ar afla oamenii de afaceri Wolfgang Porsche, Franz Rauch şi Stefano Ricci, designer vestimentar italian, dar şi prinţul Dimitrie Sturdza. Pregătirile pentru eveniment au început cu mult înainte de zorii zilei, iar după prima partidă de vânătoare participanţii au luat o pauză pentru masa de prânz iar după-amiază vor trece la cea de-a doua repriză de împuşcat porci mistreţi.

Conform TVR, această a XI-a ediţie a vânătorii de pe domeniul de 150 de hectare ar putea fi ultima, şi asta deoarece la anul expiră contractul de concesiune acordat miliardarului român pentru această moşie.

Vânătoarea de pe domeniul de la Balc, stârneşte an de an numeroase proteste din partea organizaţiilor pentru protecţia animalelor. Potrivit ştirilor România Tv, şi de această dată partida de vânătoare a fost marcată de un incident. Pe domeniul cinegetic a ajuns un reprezentant al unei organizaţii care luptă împotriva abuzurilor asupra animalelor şi a cerut oprirea imediată a vânătorii, susţinând că este ilegală. Mai mult decât atât a sunat la 112 şi a cerut intervenţia unui echipaj de poliţie.

Anul trecut la vânătoarea de la Balc au fost împuşcaţi aproximativ o sută de porci mistreţi, iar carnea lor a fost donată unui azil de bătrâni.

Citit 3865 ori Ultima modificare Sâmbătă, 19 Decembrie 2015 17:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.