Incidente la vânătoarea de mistreţi de la Balc/ De ce ar putea fi ultima partidă de împuşcat mistreţi organizată de Ţiriac

Incidente la vânătoarea de mistreţi de la Balc/ De ce ar putea fi ultima partidă de împuşcat mistreţi organizată de Ţiriac
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Potrivit ştirilor TVR1, la Balc, în judeţul Bihor, a început tradiţionala vânătoare organizată anual de Ion Ţiriac, la care sunt invitaţi unii dintre magnaţii Europei. Deşi în fiecare an organizatorii se străduiesc să păstreze caracterul privat al evenimentului, accesul jurnaliştilor fiind interzis, presa centrală a aflat că printre invitaţi s-ar afla oamenii de afaceri Wolfgang Porsche, Franz Rauch şi Stefano Ricci, designer vestimentar italian, dar şi prinţul Dimitrie Sturdza. Pregătirile pentru eveniment au început cu mult înainte de zorii zilei, iar după prima partidă de vânătoare participanţii au luat o pauză pentru masa de prânz iar după-amiază vor trece la cea de-a doua repriză de împuşcat porci mistreţi.

Conform TVR, această a XI-a ediţie a vânătorii de pe domeniul de 150 de hectare ar putea fi ultima, şi asta deoarece la anul expiră contractul de concesiune acordat miliardarului român pentru această moşie.

Vânătoarea de pe domeniul de la Balc, stârneşte an de an numeroase proteste din partea organizaţiilor pentru protecţia animalelor. Potrivit ştirilor România Tv, şi de această dată partida de vânătoare a fost marcată de un incident. Pe domeniul cinegetic a ajuns un reprezentant al unei organizaţii care luptă împotriva abuzurilor asupra animalelor şi a cerut oprirea imediată a vânătorii, susţinând că este ilegală. Mai mult decât atât a sunat la 112 şi a cerut intervenţia unui echipaj de poliţie.

Anul trecut la vânătoarea de la Balc au fost împuşcaţi aproximativ o sută de porci mistreţi, iar carnea lor a fost donată unui azil de bătrâni.

Citit 3679 ori Ultima modificare Sâmbătă, 19 Decembrie 2015 17:28

8 comentarii

 • postat de Stelicã
  Duminică, 20 Decembrie 2015 22:16
  5.13.193.***
  Mai are cineva impresia ca cuiva dintre cei care dau legile ii pasa de suferinta animalelor sau a oamenilor?
  Daca ai bani faci ce vrei.
  La noi cu bani mai putini, in alre tari cu bani mai multi.
  0
  2
  Raportează
 • postat de Ury
  Duminică, 20 Decembrie 2015 20:35
  5.13.203.***
  Corect Stelica! In principiu nu ai voie sa 'bagi' cutzitul in gitul porcului pentru ca sufera si pentru asta s-au dat legi de sacrificare, dar pentru vinatori exista asemenea legi? Porcii mistreti nu sufera daca ' marele vinator' o da pe alaturi si il raneste doar?
  0
  0
  Raportează
 • postat de AURELIAN MOSCOVICI
  Duminică, 20 Decembrie 2015 12:37
  82.137.8.***
  Un super inbogatit prin mijloace obscure, ca si multi altii, care nu contribuie cu nimic la bugetul de stat, ba dinpotriva
  este dator mult la buget prin neplata obligatiilor sale si nimeni nu se ia de el, constat, si care ca si nastase puscariasul
  a luat acest instinct criminal, aceasta pfta de sange de la inaintasul lor ceausescu. Sper ca macar BUNUL DUMNEZEU, sa il
  "rasplateasca" pe masura pentru crimele abominabile pe care le-a facut.
  1
  4
  Raportează
 • postat de Damian
  Duminică, 20 Decembrie 2015 10:21
  5.13.201.***
  Vănătorii, (doar din instituţiile de stat sub controlul Ministerului mediului şi foarte bine supravegheaţi) trebuie să ocrotească animalele sălbatice. Să le ajute cu furaje şi să împuşte, eventual, braconierii.

  Sacrificarea animalelor sălbatice trebuie făcută doar în situaţii excepţionale atunci când este vorba de animale turbate sau care au atacat oameni. Rărirea animalelor de pădure se să realizeze prin relocarea surplusului.
  În fine, animalele sălbatice echilibrează circuitul natural, atât al faunei cât şi al vegetaţiei.
  Ceea ce face Ţiriac este scârbos, ticălos, antinaţional, antiuman,crud, condamnabil pentru el, pentru noi şi pentru natură.

  Le recomand celor care îşi exacerbează instinctele criminale să mergă să lupte împotriva jihadiştilor! Locuri sunt disponibile.

  Mai e ceva. Sunt împotriva folosirii animalelor, sălbatice ori domestice, la circ. Prefectura şi primăriile să interzică, pe teritoriul judeţului Galaţi, turneele trupelor de circ unde sunt folosite animale.

  Trebuie desfiinţată şi Grădina Zoologică de la Gârboavele, care este un fel de lagăr de exterminare, iar animalele date, gratuit, rezervaţiilor naturale din ţară şi din străinătate. În locul Zoo să se amenajeze un parc de distracţii tip Disneyland.

  Doresc o lege prin care să se interzică Asociaţiile vânătorilor, comercializarea armelor de vânătoare şi oprirea particularilor ca să vâneze sau să organizeze vânători. Fie ei români sau străini.

  Dezvoltaţi vânătoarea foto! De imagini!

  Bătrânii din azile au nevoie de bani, de medicamente, de carne de pui şi de peşte, de fructe, de socializare, de asistenţă psihologică, nu de carne de mistreţ, să fim serioşi!

  Ţiriac, du-te şi împuşcă animalele din Germania , din Elveţia, din SUA, din China! Ia-l şi pe Adrian Năstase!
  Aaaaaa, nu-i voie acolo, doar la noi se poate să însângerăm natura! S-o distrugem...

  ONG-urilor, voi ce naiba păziţi? Nu protejaţi România?
  3
  6
  Raportează
 • postat de Stelicã
  Sâmbătă, 19 Decembrie 2015 22:30
  5.13.130.***
  Nu si-a pus nimeni intrebarea de ce Tiriac ii invita pe diversii miliardari la Balc?
  De ce nu si-a facut si Porsche fond privat identic in Germania? Sau Ricci in Italia? Sau etc?
  Oare sunt asa de saraci de nu-si permit un fond la ei in tara? Problema e ca respectivele tari sunt destul de civilizate incat sa nu permita asemenea apucaturi feudale demne de evul mediu intunecat!
  Vanatoarea inseamna in primul rand respect pentru vanat! Adica cam cum se vede la Fishing& hunting! Aia inseamna vanatoare in adevaratul sens al cuvantului. Ce se intampla la Balc inseamna doar tir pe tinte vii si potolirea setei de sange si de ucidere a unor oameni cu bani!
  Si cum .ro e tara unde cu bani poti face orice, asa a inteles mustaciosul sa practice vanatoarea.
  Ce-am scris mai sus tine de etica vanatoreasca pentru ca in esenta nu e nicio diferenta sa impusti un porc mistret sau sa-I iei gatul in batatura si sa mai faci si spectacol din asta!
  1
  20
  Raportează
 • postat de ella
  Sâmbătă, 19 Decembrie 2015 22:05
  89.136.185.***
  De unde a facut si asta averea?Cum de a concesionat acest teren pe nimica toata?Hoti ,hoti,hoti.Aceasta tara bogata a ajuns numai pe mina hotilor?
  3
  14
  Raportează
 • postat de Atât îl duce capul...pentru Țiriac, România este o rezervație africană.
  Sâmbătă, 19 Decembrie 2015 20:26
  178.138.63.***
  Ceaușescu nu a murit...l-a întruchipat Ion Țiriac cu uciderea masivă a vietăților din pădure....Țiriac spune că este pe proprietatea lui....păi și naziștii erau proprietari pe lagăre....Ceaușescu ajuns pe linie de partid comunistă, Țiriac pe linia valutei adunată fără măsură, fără a produce nimic pentru a lui țară, România săracă de parcă este rezervație africană.
  4
  11
  Raportează
 • postat de opriti macelu ca se incalca legea, nu are nimeni voie s-a creasca animale salbatice pe domenii private
  Sâmbătă, 19 Decembrie 2015 19:35
  5.13.236.***
  unde dracu a donat asta carnea azilurilor? minte de ingheata apele, asa de imagine...
  6
  14
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.