Ce-au primit gălăţenii în cutiile poştale: Felicitări „călduroase” de la Marius Stan

Ce-au primit gălăţenii în cutiile poştale: Felicitări „călduroase” de la Marius Stan
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Într-un Galaţi în care cetăţenii dependenţi de sistemul centralizat de încălzire rămân, cel puţin o dată pe săptămână, în frig şi fără apă caldă din cauza avariilor, ce-ar putea să le ofere primarul? Felicitări călduroase de Anul Nou!

Mulţi dintre gălăţeni au primit în cutiile poştale o felicitare semnată de edil. Felicitarea se deschide cu un desen al caricaturistului Viorel Baciu: o fereastră prin care se poate zări o căpiţă de fân ninsă, şi un îndemn „Deschide fereastra creştine,”.

În interior, se află aceeaşi căpiţă ninsă, luminată auriu de lună, şi urarea: „Să aveţi împliniri şi numai bine pentru (sic!) anul care vine! CU CĂLDURĂ, Marius Stan, primarul oraşului tău”. Trecem peste exprimarea uşor nefericită şi recunoaştem că n-am reuşit să aflăm semnificaţia căpiţei de fân pe o felicitare adresată locuitorilor unui oraş. Poate mai nimerită ar fi fost o sobă de teracotă în armonie cu dedicaţia „cu căldură”, scrisă cu majuscule roşii, înaintea numelui edilului.

Din păcate, nu am reuşit să obţinem un punct de vedere de la Primărie, legat de semnificaţia acestei felicitări, dar încă îl mai aşteptăm.

Citit 3721 ori Ultima modificare Marți, 29 Decembrie 2015 16:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.