Ce-au primit gălăţenii în cutiile poştale: Felicitări „călduroase” de la Marius Stan

Ce-au primit gălăţenii în cutiile poştale: Felicitări „călduroase” de la Marius Stan
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Într-un Galaţi în care cetăţenii dependenţi de sistemul centralizat de încălzire rămân, cel puţin o dată pe săptămână, în frig şi fără apă caldă din cauza avariilor, ce-ar putea să le ofere primarul? Felicitări călduroase de Anul Nou!

Mulţi dintre gălăţeni au primit în cutiile poştale o felicitare semnată de edil. Felicitarea se deschide cu un desen al caricaturistului Viorel Baciu: o fereastră prin care se poate zări o căpiţă de fân ninsă, şi un îndemn „Deschide fereastra creştine,”.

În interior, se află aceeaşi căpiţă ninsă, luminată auriu de lună, şi urarea: „Să aveţi împliniri şi numai bine pentru (sic!) anul care vine! CU CĂLDURĂ, Marius Stan, primarul oraşului tău”. Trecem peste exprimarea uşor nefericită şi recunoaştem că n-am reuşit să aflăm semnificaţia căpiţei de fân pe o felicitare adresată locuitorilor unui oraş. Poate mai nimerită ar fi fost o sobă de teracotă în armonie cu dedicaţia „cu căldură”, scrisă cu majuscule roşii, înaintea numelui edilului.

Din păcate, nu am reuşit să obţinem un punct de vedere de la Primărie, legat de semnificaţia acestei felicitări, dar încă îl mai aşteptăm.

Citit 3550 ori Ultima modificare Marți, 29 Decembrie 2015 16:50

17 comentarii

 • postat de @ Flavius Flocus Libutus scatofagus
  Joi, 31 Decembrie 2015 17:06
  79.116.101.***
  Flaviu (***)
  Esti proStan, nu-i asa?
  Bucura-te de anul ce a trecut, ca ala care vine, pentru tine si clica ta o sa fie cu ”la multi ani cu ...”
  Dar, o sa-ti gasesti tu alte anusuri de pupat.
  Ce sa-ti urez?
  aia cu eecutare sau la multi anusi
  pa, proStane !
  121
  4
  Raportează
 • postat de Flaviu
  Joi, 31 Decembrie 2015 12:12
  94.242.246.***
  @Radu cel PROST informat

  Wooow ce ai zis-o "Radule cel prost informat", cred ca Radu ala nu mai poate dormi noaptea ca i-ai zis-o tu. Mai postacule ciumacist obosit ia mai citeste explicatia pe care a prezentat-o doamna Melinte in articol si nu o mai rastalmaci tu cu mintea ta de postac ciumacist, ca doamna Melinte a explicat foarte clar punctul de vedere al caricaturistului Viorel Baciu cu ceea ce s-a vrut a reprezenta acea felicitare asta pana sa ii gasiti voi postacii ciumacisti o intrebuintare de discreditare, de improscare cu noroi in Stan chiar si in timpul sfintei sarbatori de Craciun. Pacatosilor postaci ciumacisti. Ia mai citeste o data articolul doamnei Melinte si explicatia domnului caricaturist Viorel Baciu. Dar apropo tu din ce grota plina cu supozitoare ai iesit postacule? Tu de pe ce lume vii? Unde ai trait pana acum? Si faptul ca nu ai stiut sa dai un raspuns civilizat ci ai jignit asta dovedeste ca tu chiar esti un cocalar ciumacist iesit dintr-o grota, dintr-o vagauna si cred ca asta te-a activat postacule ciumacist. Postacii lui Ciumi pregatesc terenul pentru candidatura lui Ciumi, asa ca nu uitati postacilor ciumacisti sa reluati si mizeria cu "Stan a furat banii din Champions League", minciuna aceea fumata de voi, dar fara nicio dovada, doar pe vorbe. De aceea tot ingroasa romanii randurile diasporei ca pleaca fiecare roman in lumea larga, vazand cu ochii ca sa nu mai stea prin Romania asta plina de "destepti" din astia ca tine "Radule cel prost informat" care atunci cand altul are o alta parere, o alta optiune de cat a ta incepe sa injure si sa jigneasca. Dar probabil ca te-ai simtit ciumacist si te-ai activat pentru ca asa scrie in fisa postului tau, de postac ciumacist, iar cand ai vazut ca zice unul ceva de rau de seful tau te-ai activat si pe limba ti-a aparut supozitorul. Iar faptul ca cel care semnează ilustraţia este un caricaturist nu ramane decat sa cititi ceea ce spune el, dar cum pe postaci nu-i duce mintea sa inteleaga ceva (defapt ei nu vor sa inteleaga ca doar sunt postaci):

  Iată şi ce a vrut să transmită caricaturistul: „Căpiţa de fân este o metaforă. Ea duce cu gândul la lumea rurală cu tot farmecul ei, la LINISTEA DE CARE AVEM NEVOIE DE SARBATORI. E şi tristeţe în ea, dar şi speranţă. În ceea ce priveşte sublinierea «cu căldură», nu e vorba de agentul termic - care a devenit subiect politic - ci de căldura inimii, de căldura sufletească cu care este transmisă urarea. Cine a înţeles, a înţeles...”, ne-a declarat caricaturistul Viorel Baciu.

  Dar cum postacii ciumacisti profita de orice ocazie ce o pot specula politic in defavoarea adversarului politic si rastalmacesc orice virgula...chiar nu are rost sa ma cobor la nivelul "intelectual" al postacilor. Ia postacule, citeste si incearca sa intelegi chiar si cu mintea ta:

  „Căpiţa de fân este o metaforă. Ea duce cu gândul la lumea rurală cu tot farmecul ei, la LINISTEA DE CARE AVEM NEVOIE DE SARBATORI. E şi tristeţe în ea, dar şi speranţă. În ceea ce priveşte sublinierea «cu căldură», nu e vorba de agentul termic - care a devenit subiect politic - ci de căldura inimii, de căldura sufletească cu care este transmisă urarea. Cine a înţeles, a înţeles...”, ne-a declarat caricaturistul Viorel Baciu.

  Postacilor fuguta repede la sefu si pupati mana lu' "godfatherul" vostru Ciumi.

  Cine a înţeles, a înţeles...”, ne-a declarat caricaturistul Viorel Baciu.


  Apropo, daca sanatatea ta iti cere supozitor si te doare ceva sa stii ca probabil are la farmacie. Ca la jignit oamenii va pricepeti postacilor. Iar faptul ca ai "subliniat" PROST probabil ca iti faceai o autocaracterizare.

  "Bravo" viata-libera.ro ca aproba jignirile din partea acestor limitati mintali de postaci care jignesc pe cei care au o opinie diferita fata de a celor ce jignesc. Postacilor, nu faceti decat sa va dati in petec si sa aratati adevarata fata hidoasa a voastra, a postacilor ciumacisti, pe care o stia toata lumea. Iar voi postacilor nihilisti ati aparut de cum a inceput Ciumica sa candideze, ca pe vremea lui Dumitru Niciolae, pe vremea lui Durbaca nu existati. De asta ingroasa romanii randurile asa-zisei DIASPORA, ca s-au saturat oamenii de mizeria umana, de mizeriile postacilor propagandisti, mizerabili ca tine, cu zero neuroni.


  Si de la a se vrea a se transmite un anume mesaj prin acea felicitare si pana la a rastalmaci mesajul postacule ciumacist e o diferenta galactica postacule, dar cine sa inteleaga postacule? Si ca sa plagiez si eu un pic: Cine e PROST acum?

  Si mai citeste inca o data articolul doamnei Melinte care a explicat foarte clar in articol ce s-a vrut a se intelege cu acea felicitare postacule, explicatia din articol e clara ca lumina zilei postacule:

  http://www.viata-libera.ro/eveniment/73626-nu-i-o-facatura-felicitarea-calduroasa-chiar-a-fost-transmisa-de-marius-stan

  Si nu mai rastalmaci, nu mai rascoli orice rahat din care sa profiti postacule ciumacist ca lumea nu mai e oarba sa va creada postacilor ca vicele Ciumi, vesnicul candidat la primarie ar fi solutia salvatoare pentru Galati, ca nu este. Ciumi a mentinut mizeriile acelea de garaje si a mentinut acest oras in mizerie in toata cariera sa politica de vice, de consilier, de politician, de mare propovaduitor a "binelui".

  De la ce s-a vrut a reprezenta acea felicitare si pana la intelesul, rastalmacirea facuta de postacii ciumacisti e o diferenta uriasa. Iar data viitoare cand mai vrei sa jignesti pe altul cu o opinie diferita de a ta, du-te si priveste in oglinda sa te vezi mai tu lumina supozitoarelor. Diaspora s-a format din cauza celor ca tine propagandist neuron prapadit ce esti.
  4
  28
  Raportează
 • postat de pentru Radu cel PROST informat
  Joi, 31 Decembrie 2015 10:08
  5.13.180.***
  Pentru Radu supozitorul.
  Baiatule, uite ca s-a facut lumina.
  http://www.viata-libera.ro/eveniment/73626-nu-i-o-facatura-felicitarea-calduroasa-chiar-a-fost-transmisa-de-marius-stan
  Cine e PROST acum?
  40
  4
  Raportează
 • postat de Radu
  Miercuri, 30 Decembrie 2015 23:29
  197.231.221.***
  Daca mai exista vreounul prin Galati atat de t a m p i t incat sa creada ca Stan este cel ce a trimis astfel de "felicitari" inseamna ca orasul asta isi merita soarta dupa chipul si asemanarea celor ce il populeaza si a celor ce mai pun botul la astfel de incercari propagandistice de a denigra adversarul politic. Nu mai puneti botul la asa ceva, aratati ca aveti minte si nu mai credeti orice prostie va scriu unii in niste asa-zise "felicitari". Mai oameni buni, vreti sa va creada lumea ca aveti minte si ca nu sunteti o ceata ce se lasa manpulata in halul asta? Atunci nu mai puneti botul la orice hartie de genul acesta si la orice vorba, zvon pe care il auziti ca de asta a juns orasul in halul asta, ca votati dupa cum va mana unii in anumite directii ce le convin. Si un mucos de gradinita isi da seama ca aceasta "felicitare" NU a fost trimisa de Stan.

  Are dreptate cel numit "Felicitarea a fost trimisă de Moş Durbacă", dar as crede mai degraba ca e propaganda lui Ciumi, vesnicul candidat la functia de primar. Sunt exact felicitari in genul afiselor ce au fost trimise de "mintea creata care lipea instiintari cu daramarea garajelor inaintea unor alegeri", dar nu cred ca Durbaca este cel ce le trimite ci probabil ca vesnicul candidat al functiei de primar al Galatiului, you know who a trimis aceste porcarii prin posta. Mai probabil Ciumi a trimis aceste mizerii postale fiind dornic de inca o incercare de a prosti galatenii si de a ajunge primar.
  4
  35
  Raportează
 • postat de Gigel C.
  Miercuri, 30 Decembrie 2015 12:51
  5.254.65.***
  @cineva a facut misto.
  Da, asa este, ai intuit bine iar mistoul e facut chiar de mana dreapta a lui stan. Minunata, neinlocuibila eminenta cenusie a primariei galati, blonda teribila a administratiei galatene. Este chiar ea, ghici cine? Va las pe voi sa ghiciti ca sa nu stricam farmecul.
  Felicitari domnule primar, luati-o acasa. O puteti folosi ca "pet".
  39
  3
  Raportează
 • postat de Felicitarea a fost trimisă de Moş Durbacă
  Miercuri, 30 Decembrie 2015 10:48
  79.116.102.***
  Gălăţeancă de la bloc, mai sunt proşti care cred că felicitările au fost trimise de către primarul Marius Stan?

  Interesant este că, autoarea articolului nu spune despre posbilitatea ca aceste felicitări să fii fost trimise de mintea creaţă care lipea înştiinţări cu dărâmarea garajelor înaintea unor alegeri parlamentare.
  Sau, conform înaltelor norme deontologice, articolul s-a dorit doar să informeze, imparţial şi civilizat?
  Primarul ar trebui să trimită şi el felicitări semnate, "în grup", de către Durbacă, Nicolae, Ciumacenco, Pâslaru, Cubasa, Bacalbaşa...Ar avea, în numele acestora, ce să le ureze gălăţenilor!

  La mulţi ani, tuturor!
  5
  43
  Raportează
 • postat de gigione24
  Marți, 29 Decembrie 2015 21:26
  5.13.150.***
  Deschide fereastra sa vezi Noul Galati! Felicitarile, masa si dansul vor avea loc dupa numaratoarea voturilor!
  44
  17
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Marți, 29 Decembrie 2015 21:17
  5.13.158.***
  Se potriveste de minune replica lui Ripley din Alien: Mama mi-a spus ca nu exista mosntri, DAR SUNT! Cei care se prefac ca ne conduc destinele si banii aka MUNCA NOASTRA de 26 de ani, dar acest individ este de-a dreptul macabru! Cred ca ti se potrivea unul din clientii atarnati pe sus din Predator 2! \
  CU CALDURA... unul care nu a uitat ca l-ai lasat in 12 grade, si-am renuntat la alte urgente de sanatate sa-mi montez centrala!
  48
  16
  Raportează
 • postat de o gălățeancă de la bloc
  Marți, 29 Decembrie 2015 21:08
  109.103.173.***
  Am primit o astfel de felicitare și am rupt-o în multe bucățele!
  Căpița semnifică viitorul orașului nostru?!?!
  Iar cuvintele ”cu căldură” sigur înseamnă mult, mult cinism!
  M-am îndatorat în bancă pentru a avea cu adevărat căldură!
  Din ce bani ai cheltuit, Marius Stan, ca să ne trimiți felicitocurile tale?
  47
  23
  Raportează
 • postat de Alexx
  Marți, 29 Decembrie 2015 20:17
  109.99.196.***
  Căpița semnifică o mogâldeață zdravănă de ceva.... pentru.... de la..... Ortgrafierea de pe pagina 1 dovedește incultura. Corect: Deschide fereastra, creștine! (Vocativ, imperativ... - chestiuni gramaticale inaccesibile pentru cei "aleși".) Trei cuvinte cu două greșeli. Mai e până la paritate!
  45
  6
  Raportează
 • postat de Ct
  Marți, 29 Decembrie 2015 18:20
  5.13.165.***
  Eu am primit pe 1 Decembrie de la candidatul Cristache ( oare de unde are atâția bani sa trimită fițuici prin posta?!) si de la Durbaca, acum de Craciun, in care ne explica ce a făcut el pentru România!
  6
  47
  Raportează
 • postat de nu ProStan
  Marți, 29 Decembrie 2015 18:17
  5.13.251.***
  Plic în cutia de scrisori. Altă factură m-am gândit, când colo, o felicitare de la Primar.
  E în ton cu orașul, aproape monocromă, cenușie, o căpiță aproape verde, parcă e de lucernă mucegăită. Într-o margine de sat părasit, un cătun ... O fi vreun semn?
  De sărbători toate-s luminoase, frumos colorate, este mai veselă lumea și primești felictarea cenușie, te pălește din plin depresia.
  Să fie totul de pomină, citești ”Deschide fereastra creștine,” , mă gânesc să completez cu „poate mai multă căldură vine” .
  Partea de final este apoteotică.
  „Să aveți împliniri și numai bine pentru anul care vine ! CU CĂLDURĂ, Marius Stan PRIMARUL ORAȘULUI TĂU” ...din nefericire aș adăuga. Trecând peste ușoara exprimare cacofonică, îmi vine o completare : ...ne-am săturat de tine.

  CU Respect,
  Un cetățean al orașului Galați

  P.S.
  Apropo, orașul meu se numește Galați.
  Ai uitat unde ești primar?
  48
  31
  Raportează
 • postat de cineva a facut misto
  Marți, 29 Decembrie 2015 18:06
  5.13.156.***
  Cineva a facut misto de Marius Stan, asta e clar.
  Intrebarea este cine a trimis asta : "colegii" din PSD sau Ciumi si PNL-istii ?
  9
  62
  Raportează
 • postat de Kiki
  Marți, 29 Decembrie 2015 17:46
  5.13.171.***
  Corect ar fi fost ca primarele să le plăteasca intreţinerea celor care nu o fac, de ce-i pus acolo?! Ei să stea pe veresie, cu berea si micii in bot, cu maşina la scară si să astepte caldura pe ţavă! Ete p...
  48
  9
  Raportează
 • postat de Gica Contra de Galati
  Marți, 29 Decembrie 2015 17:09
  89.136.1.***
  In loc de cu "CALDURA' mai bine scria "arzavar" focu !!!
  45
  18
  Raportează
 • postat de kurpapir
  Marți, 29 Decembrie 2015 17:09
  89.136.231.***
  daca era in trei straturi era bine-venita....
  45
  19
  Raportează
 • postat de Edy_GMBH
  Marți, 29 Decembrie 2015 17:02
  79.116.99.***
  Hahahaha, macar asa sa vina caldura in casele galatenilor, prin posta!
  Nea Stan e sadic or altu face misto de el?
  11
  35
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.