Firmă din Vânători, prădată de propriii angajaţi

Firmă din Vânători, prădată de propriii angajaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Au furat în două zile bunuri de 25.000 de lei şi au reuşit să scape de ele în timp record! La finele săptămânii trecute, trei tineri din Galaţi i-au dat serioase bătăi de cap administratorului unei societăţi comerciale, lăsându-l fără două maşini foarte scumpe de fasonat fier beton şi alte materiale, depozitate în punctul de lucru de pe raza comunei Vânători. Nicuşor H., de 41 de ani, a cerut ajutorul poliţiei când a observat dispariţia bunurilor, oamenii legii constatând, la faţa locului, că hoţii acţionaseră ca la carte, tăind lacătul halei în care se aflau maşinile. În urma investigaţiilor, suspecţii au fost depistaţi, însă nu şi bunurile, care fuseseră între timp vândute.
"Octavian N., de 24 ani, Năstase G., de 22 ani, ambii angajaţi ai societăţii respective şi Sorin D., de 35 ani, toţi din Galaţi şi cu antecedente penale, au pătruns prin tăierea lacătului în hala societăţii, de unde au sustras bunurile respective, transportându-le în municipiu cu autoutilitara celui din urmă. Bunurile au fost vândute unui bărbat în vârstă de 35 ani din Galaţi, de la care au fost recuperate în proporţie de 80%", a precizat cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.
Cei trei suspecţi au ajuns în arestul poliţiei, procurorii luând decizia să îi reţină pe bază de ordonanţă. Ei urmează să fie prezentaţi judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru furt calificat.

Citit 2087 ori Ultima modificare Marți, 18 Septembrie 2012 23:47

3 comentarii

 • postat de un galatean
  Marți, 18 Septembrie 2012 23:04
  Perlă a turismului balnear românesc, pusă la pământ

  Baza de tratament din Slănic Moldova, una dintre cele mai populare staţiuni balneare în perioada comunismului, a fost demolată recent, după ani întregi de dezinteres din partea autorităţilor şi a investitorilor. Pe ruinele ei va răsări un hotel.
  Staţiunea Slănic Moldova este cea mai recentă „victimă" a privatizărilor făcute pe brânci în turismul românesc. Principala bază de tratament a „Perlei Moldovei", cum a fost botezată în perioada comunismului, dotată cu celebrele bazine cu apă termală, a fost demolată în urmă cu o lună. Cauzele „morţii subite" trebuie căutate în ultimul deceniu, marcat de numeroase schimbări la nivelul acţionariatului, dezinteres faţă de tradiţia şi istoria locului şi protecţie zero din punct de vedere juridic în contractul de privatizare.

  Slănic Moldova, tun imobiliar marca Necolaiciuc

  Istoricul ruinării staţiunii Slănic Moldova începe în 1999 şi are în prim-plan nume grele în domeniul ţepelor date la stat, precum Corneliu Iacobov şi Mihai Necolaiciuc. În 1999, o firmă controlată de actualul primar din Slănic Moldova, Andrei Şerban, şi de Corneliu Iacobov, naşul lui Şerban, a pus mâna pe activele „Perla Moldovei", societate prin care erau administrate toate proprietăţile staţiunii. În 2001, CFR SA, prin semnătura lui Mihai Necolaiciuc, într-o perioadă în care ministru al Transporturilor era Miron Mitrea, prelua baza de tratament din Slănic Moldova, compusă din trei corpuri, plus terenul aferent, la preţul de 2,6 milioane de lei.

  În plus, CFR a mai cumpărat alte două vile din staţiune, „Zorile" şi „Căprioara", pentru care din bugetul statului au fost cheltuite alte 1,7 milioane de lei. Ulterior, prin aşa-zise investiţii, existente doar pe hârtie, valoarea proprietăţilor CFR la Slănic Moldova a fost săltată cu alte 4,5 milioane de lei. În 2004, Direcţia Finanţelor Publice Galaţi a pus sechestru pe o parte din proprietăţile CFR de la Slănic Moldova, iar în 2006 baza de tratament şi vilele au fost scoase la licitaţie. Printre cei care au devenit după aceea proprietari se numără Petrom, ulterior OMV, SC Oscar Media Galaţi, Socomind SA Oneşti, iar oamenii locului pomenesc nume precum Nicolae Badea sau Ion Ţiriac.

  Cert este că acel corp din baza de tratament care a fost pus la pământ se afla în proprietatea firmei Vega Company Galaţi, controlată de omul de afaceri gălăţean Corneliu Istrate, prezent în Top Forbes 500 miliardari, cu afaceri în domeniul construcţiilor şi turismului. Potrivit unui schimb de adrese între firma acestuia şi administraţia sanatoriului, în locul corpului dărâmat urmează să fie ridicat un hotel.

  50 reprezintă numărul de bolnavi pe care Sanatoriul Balnear îi putea trata într-o lună.

  Interesant, poate faceti vreo ancheta ceva...
  0
  0
  Raportează
 • postat de diaspora
  Marți, 18 Septembrie 2012 22:00
  dupa cei scoti din mizerie si le asiguri un loc de munca au tupeul sa mai fure....
  sunteti un caz fericit. mie mi sa intamplat la fel ba mai rau mi-au dat foc la fabrica iar hotii sunt liberi....
  romania? e posibil!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de ADRIANA CLEMENTINA
  Marți, 18 Septembrie 2012 18:10
  HOTIIIIII!! HUUUU! LA PUSCARIE CU EI SI LA MUNCA SILNICA SI BICIUITI IN PIATA PUBLICA!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.