UPDATE/ Oprirea CĂLDURII şi a APEI CALDE din Siderurgiştilor Vest s-a AMÂNAT pentru joi

UPDATE/ Oprirea CĂLDURII şi a APEI CALDE din Siderurgiştilor Vest s-a AMÂNAT pentru joi
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

UPDATE, miercuri, 6 ianuarie, ora 15,00/ Deşi Electrocentrale a anunţat că miercuri, 6 ianuarie, între orele 9,00 şi 18,00, va sista furnizarea de căldură şi apă caldă pentru mii de gălăţeni care locuiesc în cartierul Siderurgiştilor Vest, după cum v-am şi informat, reprezentanţii societăţii nu au mai intervenit pentru remedierea avariei, ci o vor face în cursul zilei de joi, 7 ianuarie.

Directorul tehnic al CET, Dorin Ciobotaru, ne-a declarat că, joi, în jurul orei 7,00, vor fi demarate manevrele de golire a instalaţiei, pentru ca echipele să poată interveni pentru reparaţii şi sudură, iar căldura şi apa caldă vor fi sistate, cel mai probabil, între orele 7,30 şi 17,00.

Din păcate, reprezentanţii CET nu au avut grijă să comunice acest lucru în timp util astfel că, cel mai probabil, mulţi dintre gălăţenii racordaţi la sistemul public de termoficare vor fi luaţi, joi, prin surprindere când de dimineaţă nu va mai curge niciun strop de apă caldă menajeră la robinete, iar caloriferele vor fi reci jumătate de zi.


DIN AVARIE ÎN AVARIE - Mii de gălăţeni rămân din nou fără CĂLDURĂ şi APĂ CALDĂ

Mai bine de jumătate din cartierul Siderurgiştilor Vest va rămâne, miercuri, 6 ianuarie, fără căldură şi apă caldă, din cauza unei noi avarii produse la o magistrală a Electrocentrale (CET). Reprezentanţii producătorului de agent termic primar au anunţat că, între orele 9,00 şi 18,00, vor sista furnizarea de agent termic către SC 58 şi SC 65, din cauza unor lucrări ce vor fi executate la magistrala 1 de pe strada Gheorghe Doja nr. 1, pentru remedierea unei avarii. Purtătorul de cuvânt al Calorgal, Mihai Costache, ne-a declarat că punctele termice pentru care furnizarea de agent termic va fi sistată deservesc 162 de scări de bloc, cu nu mai puţin de 1.600 de apartamente locuite branşate la reţeaua publică de termoficare.

În încheierea comunicatului de presă transmis de către Electrocentrale, reprezentanţii societăţii ţin să prezinte scuze „consumatorilor racordaţi la acele cinci puncte termice”, numai că sistarea furnizării de agent termic afectează, conform Calorgal, în cazul de faţă, două puncte termice, semn că reprezentanţii CET, bulversaţi, probabil, de atâtea avarii sau din comoditate, au dat copy/paste unui paragraf cuprins într-o informare mai veche. Cel mai probabil, este vorba despre cea în care conducerea CET anunţa, chiar înainte de Crăciun, avaria înregistrată la conducta de pe strada Bălcescu, care a dus la sistarea furnizării de căldură şi apă caldă pentru cinci puncte termice.

Încă de la repunerea în funcţiune a sistemului centralizat de termoficare, Electrocentrale a înregistrat la conductele proprii numeroase avarii. Prima dintre acestea, şi cea mai mare, a fost înregistrată la doar câteva zile de la repunerea în funcţiune a instalaţiilor şi a lăsat în frig întregul oraş, aproape tot weekendul. Ultima sistare de căldură şi apă caldă, pe fondul unei avarii, s-a produs înainte de Revelion. (5 ianuarie)

Citit 7245 ori Ultima modificare Joi, 07 Ianuarie 2016 00:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.