Unde aruncăm BRADUL după sărbători

Unde aruncăm BRADUL după sărbători
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

După ce ne-am bucurat de căldura Crăciunului în jurul unui brad frumos, apare veşnica întrebare a fiecărui an: ce facem cu el după ce au trecut sărbătorile? Cei mai mulţi gălăţeni optează pentru aruncarea bradului la gunoi, dar, pentru cei care o fac responsabil, iată câteva aspecte demne de luat în calcul.

Bradul ar trebui dus la ghenă, nu aruncat oriunde în spaţiile publice. Acesta este mai uşor de reciclat atunci când nu are urme de ornamente, de plastic sau de sfoară, între crengi.

"Singura posibilitate este să lăsaţi brazii lângă ghena de gunoi şi să aşteptaţi să fie colectat şi dus la staţia de compostare unde sunt tocaţi, iar printr-un proces natural de macerare, brazii deveniţi deşeuri vegetale vor fi transformaţi în compost. Dacă gălăţenii mai au şi alte deşeuri vegetale (gazon, crengi etc) le pot lăsa la punctele verzi de pe strada Vezuviului şi pe strada Drumul Viilor”, ne-a explicat Ionuţ Pucheanu, directorul Ecosal.

O altă idee bună este să folosiţi bradul în grădină. Transformat în rumeguş, acesta poate fi un material organic care se pune pe pământ şi apără rădăcinile plantelor de boli şi dăunători. Dacă nu îl puteţi prelucra pentru a obţine rumeguş, bradul poate fi tăiat, iar crengile sale se transformă într-un susţinător natural pentru plantele din grădină. Sursa foto: incomod-media.ro

Citit 12395 ori Ultima modificare Marți, 12 Ianuarie 2016 15:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.