Cum se mai fac banii la Galaţi. Patru gălăţeni au fost reţinuţi pentru furturi de pe carduri (Video)

Cum se mai fac banii la Galaţi. Patru gălăţeni au fost reţinuţi pentru furturi de pe carduri (Video)
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

* O grupare specializată în skimming, operaţiunea de clonare a cardurilor bancare cu dispozitive speciale urmată de furt din conturi a fost destructurată la Galaţi * Maşini de lux şi zece mii de euro au fost ridicate dintr-un foc de anchetatori


Câteva echipamente speciale, cumpărate de pe net, ceva cunoştinţe şi un grup de prieteni de nădejde, dornici de înavuţire rapidă pare să fie reţeta supravieţuirii şi înmulţirii grupărilor infracţionale axate pe furturi din conturile bancare. Skimming-ul, cum este cunoscut de specialişti, a fost mijlocul care i-a adus mai aproape de puşcărie decât de cluburile luxoase pe patru gălăţeni, reţinuţi zilele trecute de poliţişti şi procurorii de la Crimă Organizată, care au reuşit să destructureze o reţea care din septembrie 2015 trăia foarte bine din sustragerea banilor de pe cardurile pe care le copiau la bancomate. 

Şapte descinderi au fost necesare, în locaţiile de pe raza judeţului Galaţi, anchetatorii descoperind mijloacele tehnice prin care erau furate PIN-urile, clonate cardurile, dar şi numeroase „roade”ale faptelor celor suspectaţi. 

„Poliţiştii au efectuat şapte percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Galaţi, fiind depistaţi şase membri ai grupării. La domiciliile acestora au fost descoperite dispozitive de skimming, dispozitive hardware şi software pentru clonarea cardurilor, aproximativ 10.000 de euro, laptop-uri, tablete şi smartphone-uri, fiind indisponibilizate şi patru autoturisme de lux”, se arată în comunicatul remis de IPJ Galaţi.

Doi dintre suspecţi au fost reţinuţi de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Galaţi chiar pe aeroportul Otopeni, în timp ce se pregăteau să se îmbarce în avion pentru a părăsi ţara.

Potrivit procurorilor DIICOT Galaţi, patru dintre cei bănuiţi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă. Marius Bădros, Ionuţă Nelu Zaharia, Lucian Damaschin şi Marian Raţă, cu vârste cuprinse între 27 şi 47 de ani urmează să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru constituirea unei grupări infracţionale specializate în operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice.

Citit 6120 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Ianuarie 2016 11:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.