Jazz cu acordeonistul Emy Drăgoi. INTRARE LIBERĂ

Jazz cu acordeonistul Emy Drăgoi. INTRARE LIBERĂ
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Emy Drăgoi, în vârstă de 40 de ani, este un celebru acordeonist de jazz din România. Acesta va concerta şi în Galaţi, vineri, 29 ianuarie, începând cu ora 20,00, la Restaurant Magnus Galaţi, alături de trupa sa - Jazz Hot Club România - formată din Robert Cina (chitară), Raluca Drăgoi (voce), Adrian Flautistu (contrabas) şi Lucian Maxim (percuţie). Emy Drăgoi a cântat la acordeon tot ce a vrut el: muzică românească, tradiţională, clasică, tangou sau polcă. În anul 2005, a primit titlul de „Rege al jazz-ului la acordeon” la finalul unui festival din Franţa. Atunci a fost remarcat şi de celebrul Richard Galliano, care acum îi este prieten. Tatăl său, celebrul lăutar Bică Drăgoi, i-a aşezat pe genunchi un acordeon şi l-a învăţat lucruri fundamentale despre folclorul românesc. La 8 ani, Emy cânta deja cot la cot cu părintele său, la nunţi şi botezuri.

La ora actuală, Emy Drăgoï este implicat în numeroase proiecte, interculturale, între România şi Franţa, cea dintâi fiind ţara sa natală iar cealaltă - ţara care l-a adoptat artistic.

El a fondat la Bucureşti Centrul Cultural European de Muzică şi Artă „Emy Drăgoï ”. În acest cadru, el organizează festivaluri, concerte, dar şi cursuri de muzică, unele dintre ele derulate în parteneriat cu Liceul Francez din Bucureşti.

Evenimentul de vineri se va desfăşura în cadrul hotelului Magnus (strada. Oţelarilor, nr.25), iar intrarea este liberă.

Citit 2199 ori Ultima modificare Joi, 28 Ianuarie 2016 02:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.