Alături de familia Bodnariu. Aproape o mie de oameni au protestat la Galați
Foto: buildingontheword.org

Alături de familia Bodnariu. Aproape o mie de oameni au protestat la Galați
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

Impresionați de drama prin care trec soții Bodnariu, un cuplu de români stabilit în Norvegia, ai căror cinci copii au fost luați de autorități sub suspiciunea de rele tratamente, oameni din Galați, Brăila și Vrancea s-au adunat sâmbătă după-amiază pe esplanade Casei de Cultură a Sindicatelor din Galați pentru a protesta față de decizia autorităților norvegiene. Majoritatea aparținând cultului evanghelic, susținătorii familiei Bodnariu au venit însoțiți de copii de toate vârstele și au afișat pancarde cu mesaje emoționante.

Unii au susținut chiar că îi cunosc personal pe soții Bodnariu și au avut de spus despre ei numai cuvinte de laudă, exprimânu-și convingerea că familia de români este victima unui abuz.

,,Sunt aici ca să susțin familia Bodariu pe care o cunosc personal. Pe Marius îl cunosc de când eram copil. Nu este o persoană violentă. Problema acuzațiilor ce au vizat violența în familie a survenit pe fondul unor abuzuri ale unor instituții. Nu subminez statul și nici instituțiile statale dar admit că orice asociație sau organizație a unui stat este necesar să fie supusă controlului exterior. În cazul lor nu sunt aici să vorbesc împotriva Barnevenet, ci împotriva abuzurilor făcute de această instituție în anumite cazuri printre care se numără și cazul acestei familii Bodnariu”, a precizat Daniel Androne, un prieten al familiei Bodnariu, venit din Vrancea.

Participanții la protest au avut ocazia să își arate solidariatea și prin intermediul unei liste cu semnături, pentru a arăta autorităților câți oameni din țară sunt alături de românii din Norvegia.

,,Alături de celelalte orașe din România și din diaspora am hotărât să ne ridicăm glasul asupra abuzurilor pe care statul norvegian le face împotriva familiei Bodnariu, a familiei Dan și a altora. Suntem aici pentru a spune lumii întregi că noi considerăm că locul copiilor este în familie. La sfârșit vrem să adoptăm o rezoluție prin care vrem să susținem , să întărim hotărârile pe care statul român deja le-a luat și le va continua și ne rugăm ca familia Bodnariu și celelalte familii să se reîntregească cât mai curând posibil “, a declarat Dorin Dumitrașcu, pastor în cadrul Bisericii Evanghelice.

 

Citit 2740 ori Ultima modificare Sâmbătă, 20 Februarie 2016 16:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.