Peste o sută de ȘOFERI gălăţeni au rămas FĂRĂ PERMISE

Peste o sută de ȘOFERI gălăţeni au rămas FĂRĂ PERMISE
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Viteza prea mare, vorbitul la telefon, conducerea sub influenţa alcoolului sau neacordarea de prioritate sunt în continuare cele mai frecvente cauze care periclitează traficul rutier în judeţul Galaţi şi care, odată constatate, aduc cu sine suspendarea permisului de conducere pentru şoferii în culpă.

În ultima săptămână, 910 încălcări ale regulilor de circulaţie au atras tot atâtea amenzi, 113 dintre ele fiind însoţite de retragerea permisului, în timp ce în 52 de cazuri s-a impus şi ridicarea certificatelor de înmatriculare ale maşinilor.

"Cele mai multe sancţiuni, în număr de 217, au fost date pentru depăşirea limitei legale de viteză. 120 de amenzi s-au dat pentru lipsa centurii de siguranţă, 25 pentru conducere sub influenţa buturilor alcoolice, 33 pentru neacordare de prioritate, iar 17 pentru folosirea telefonului mobil. 87 de amenzi au fost aplicate şoferilor care nu aveau documentele la ei, în timp ce 68 de pietoni au fost sancţionaţi deoarece au traversat neregulamentar", explică cms. şef Ştefan Gohoreanu cele mai des amendate abateri. Valoarea totală a amenzilor aplicate în ultima săptămână depăşeşte suma de 196.000 de lei.

Infractori la volan

Nouă situaţii întâlnite în trafic de poliţişti în intervalul precizat au fost suficient de grave, cât să fie catalogate drept infracţiuni. Trei cazuri au vizat şoferi care conduceau fără permis, trei conducători auto au fost depistaţi la volan cu alcoolemie peste 0,4 la mie în aerul expirat, iar doi au dat declaraţii false. Unul dintre şoferii băuţi a refuzat să sufle în etilotest, ceea ce i-a adus, de asemenea, un dosar penal.

Citit 1639 ori Ultima modificare Luni, 14 Martie 2016 22:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.