UPDATE - TRAGEDIA de la Brăila/ Victimele conduse pe ultimul drum, şoferul pus sub acuzare

UPDATE - TRAGEDIA de la Brăila/ Victimele conduse pe ultimul drum, şoferul pus sub acuzare
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

UPDATE, 7 aprilie: Durere fără margini pentru rudele celor care şi-au pierdut viaţa în tragicul accident de luni, 4 aprilie, de pe strada Râmniu Sărat din Brăila. Patru dintre cele cinci persoane decedate au fost conduse joi pe ultimul drum. Sute de persoane au ţinut să fie prezente la slujbele de înmormânatre pentru a aprinde o lumânare în memoria celor dispăruţi- Atât rudele, cât şi persoane care nu le-au cunoscut pe victime au cerut să se facă dreptate şi şoferul să fie tras la răspundere pentru ceea ce a făcut.

Asta se va şi întâmpla de altfel. Conform purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, şoferul a fost deja pus sub acuzare, acesta urmând să fie audiat în zilele următoare. „A fost supus unei operaţii şi nu a putut fi audiat. În cauză vor fi audiaţi şi mai mulţi medici. Din documentele pe care le-am adunat deja la dosar nu reiese că şoferul ar fi avut breo boală neurologică”, ne-a explicat procurorul Gheorghe Velea, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila.

Ancheta va fi continuată de procurori, urmând ca după administrarea probelor şia  audierilor în cauză să stabilească dacă se impune sau nu vreo măsură preventivă faţă de şoferul de 27 de ani care a produs tragicul accident.

CLICK AICI pentru a viziona imagini cu momentul accidentului, surprinse de camerele de supraveghere. ATENȚIE, imaginile pot afecta emoțional!


Şoferul care a ucis cinci persoane nu recunoaşte că era drogat

UPDATE, 5 aprilie: Din primele cercetări, a reieşit că şoferul vinovat se afla sub influenţa drogurilor când a produs accidentul

Durere fără margini pentru rudele celor cinci persoane care şi-au pierdut viaţa în teribilul accident de la Brăila de pe 4 aprilie. Familiile celor dispăruţi au ridicat trupurile neînsufleţite de la Serviciul de Medicină legală pentru a le putea înmormânta creştineşte.

În timp ce rudele îndoliate aşteaptau la Serviciul de Medicină Legală, tânărul de 27 de ani, aflat la volanul autoturismului care a intrat în plin în grupul de persoane care aştepta autobuzul, le-a transmis condoleanţe. “Nu am vrut să omor cinci oameni.  Vreau să le transmit condoleanţe şi îmi pare sincer rău de ce s-a întâmplat. Nu am vrut să moară nimeni. Nu este adevărat că am consumat droguri. Am avut nişte convulsii mai demult. Medicul de familie cred că ştia”, ne-a mărturist, de pe patul de spital, Marius Negoiţă, şoferul care a produs accidentul.

Între timp, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au demarat o anchetă “in rem” cu privire la săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

“La locul accidentului s-a deplasat o echipă complexă formată din ofiţeri criminalişti, ofiţeri de poliţie rutieră, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila pentru a efectua cercetarea la faţa locului. S-a constat că o persoană aflată la volanul unui autoturism marca „Renault Megane”, pe fondul vitezei excesive şi a deplasării pe contrasens, a încercat să evite impactul cu o autoutilitară care circula regulamentar din sens opus, motiv pentru care a virat brusc stânga, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, pătrunzând direct într-o staţie de autobuz unde a lovit un grup de persoane. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, şi i-au fost recoltate probe biologice de sânge şi urină, în vederea stabilirii alcoolemiei şi/sau a consumului de substanţe cu efect halucinogen. Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii penale în cauză”, ne-a explicat procurorul Gheorghe Velea, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila.

La locul incidentului oamenii au aprins zeci de lumânări în memoria celor cinci persoane decedate.


DETALII despre TRAGEDIA de la Brăila: Șoferul vinovat s-ar fi aflat sub influenţa DROGURILOR când a produs accidentul

Tragicul eveniment, petrecut luni la ora 06,40, a fost anunţat imediat la 112, iar la faţa locului au ajuns mai multe echipaje de ambulanţă, SMURD şi de poliţie. A fost nevoie chiar de prezenţa celor de la descarcerare pentru ca şoferul vinovat să fie scos din maşină. „Marius N., în vârstă de 27 de ani, din municipiul Brăila, în timp ce conducea autoturismul pe Şoseaua Râmnicu-Sărat, în apropierea intersecţiei cu strada Comuna din Paris, pe fondul vitezei excesive şi a rulării pe contrasens, a pierdut controlul asupra maşinii şi a pătruns în staţia de autobuz, lovind un grup de persoane. În urma evenimentului a rezultat decesul a cinci persoane, un bărbat şi patru femei, cu vârste cuprinse între 37 şi 52 de ani, din municipiul Brăila, precum şi rănirea şoferului şi a altei femei, de 47 de ani, din Brăila, care se afla în staţie», ne-a explicat Jenel Şogor, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila.

Conform sursei citate, şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, dar i s-au recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tânărul de 27 de ani a fost transportat la spital cu dublă fractură de femur şi a  fost supus unei intervenţii chirurgicale. Medicii brăileni au constatat că este vorba despre un bărbat care, în cursul anului trecut, s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe cu crize comiţiale (epileptice). Mai mult, în urma testării calitative a urinei prelevate de la şoferul vinovat de producerea incidentului tragic, medicii au obţinut un rezultat îngrijorător. “S-a făcut testul calitativ,  care se găseste în orice unitate de  primiri urgenţe. În urma testării, rezultatul a ieşit pozitiv pentru trei tipuri de substanţe:  cannabis, amfetamină şi benzodiazepină. I s-au prelevat şi probe de sânge, care au fost trimise la Bucureşti pentru confirmarea finală”, ne-a declarat medicul Mihai Iugulescu, directorul Spitalului Judeţean Brăila.  

Poliţiştii brăileni au întocmit în cauză un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, cercetările fiind desfăşurate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila.

Citit 6353 ori Ultima modificare Joi, 07 Aprilie 2016 19:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.