CONCERT extraordinar la HOTEL MAGNUS. Adrian Naidin Jazz Band ne duce "Pân' la rai"

CONCERT extraordinar la HOTEL MAGNUS. Adrian Naidin Jazz Band ne duce "Pân' la rai"
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Un soi de trubadur modern, o combinaţie inedită între violoncelist şi solist vocal, Adrian Naidin şi al său jazz band vor concerta la Galaţi, la restaurantul din cadrul Hotelului Magnus, sâmbătă, 16 aprilie. O altă seară în care suntem invitaţi să ne abandonăm muzicii de bună calitate şi să ne lăsăm sufletele pe mâna unor artişti de cel mai înalt calibru, pe care, din nefericire, nu-i prea putem asculta oriunde. Din acest motiv, felicitări organizatorilor!

"Pân' la rai" este un concert în care artistul, unic în peisajul muzical românesc, îmbină melodii din cel mai autentic folclor românesc (unele de pe vremea lui Anton Pann) cu sonorităţi de jazz modern. Filonului tradiţional românesc îi sunt suprapuse, cu geniul şi virtuozitatea unor muzicieni de înaltă clasă, sensibilităţi experimentale, specifice jazzului european actual. În această  provocare de a ne duce "Pân' la rai", Adrian Naidin îi are alături pe Sorin Zlat - la pian, Eugen Amarandei - contrabas şi Gabriel Bălaşa - percuţie. 

Absolvent al Academiei de Muzica „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Naidin s-a perfecţionat ulterior cu cel supranumit „Paganini al violoncelului”, Mischa Maisky, care-l consideră cel mai dăruit discipol al său. A concertat în ţară şi în străinătate, alături de muzicieni celebri. Printre proiectele muzicale importante la care a participat se numără „Damian’s Fire” şi  „Painting with Music” alături de Damian Drăghici, concert cu muzica din piesa de teatru „Dama cu camelii”, la Atena, oraş în care a mai susţinut ulterior şi concerte de muzică tradiţională românească şi grecească, concert de compoziţii proprii „Let’s Vibe”, cu Orchestra Naţională Radio, dirijor Jin Wang, concert flamenco, alături de Lucas Molina.

"Muzica este o aspiraţie către mântuire, o cerere de iertare a omului faţă de Dumnezeu şi faţă de copacul tăiat pentru a fi transformat în instrument muzical", spune autorul proiectului "Pân' la rai".

Sorin Zlat este pianist, clarinetist şi compozitor, cu numeroase premii la cele mai importante festivaluri de jazz din Europa. Faptul că este cel mai virtuoz pianist de jazz din România al generaţiei tinere îl confirmă Marele Premiu obţinut anul trecut, la Concursul Internaţional de Jazz de la Jacksonville (Florida), unde a fost primul pianist român care a obţinut un astfel de premiu şi primul interpret din afara Americii care a smuls juriului această recunoaştere.

Accesul în sala restaurantului de la Hotelul Magnus este permis începând cu ora 19,00, iar preţul unui bilet este 40 de lei.

Citit 2633 ori Ultima modificare Duminică, 10 Aprilie 2016 23:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.