Cine este NOUL ȘEF al ISU Galaţi

Cine este NOUL ȘEF al ISU Galaţi
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

În urma pensionării colonelului Ionel Burlacu, care a acumulat 26 de ani de experienţă în slujba cetăţenilor, timp în care a ocupat funcţii de la comandant al Companiei I de Pompieri Galaţi şi până la inspector-şef, comanda Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “General Eremia Grigorescu” Galaţi a fost preluată de lt. col. Vasile Onu. Până în prezent, adjunct al inspectorului-şef, Vasile Onu a primit o împuternicire de şase luni pentru comanda ISU Galaţi.

Născut pe 25 noiembrie 1974, Vasile Onu a urmat, în perioada 1993-1998,  cursurile Facultăţii de Pompieri din cadrul Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" Bucureşti. Ulterior a urmat un curs postuniversitar la Academia de Studii Economice Bucureşti, studii de master la Universitatea ”Danubius” din Galaţi şi alte cursuri de specializare în domeniul situaţiilor de urgenţă.

Din anul 1998 până în anul 2001, Vasile Onu şi-a desfăşurat activitatea în cadrul Brigăzii de Pompieri Militari ”Dobrogea” a judeţului Constanţa. În 2001, s-a mutat la Grupul de Pompieri Militari “General Eremia Grigorescu” al judeţului Galaţi, transformat ulterior în Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “General Eremia Grigorescu”. Aici, noul comandat al ISU a ocupat mai multe funcţii: adjunct-comandant secţie de pompieri, inspector de prevenire a incendiilor, şef birou asigurare tehnico-materială şi reparaţii, şef al compartimentului analiză evaluare şi coordonare intervenţie din cadrul Centrului Operaţional. În anul 2014, în urma susţinerii concursului organizat la nivelul IGSU, Vasile Onu este numit în funcţia de adjunct al inspectorului-şef.

De-a lungul anilor, lt.col. Vasile Onu a participat la numeroase intervenţii pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de incendii, inundaţii şi alte situaţii cu grad de complexitate ridicat, produse pe raza judeţului Galaţi.

Citit 7432 ori Ultima modificare Duminică, 10 Aprilie 2016 17:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.