Instalaţia a fost repusă în funcţiune/ De astăzi, se reia furnizarea apei calde

Instalaţia a fost repusă în funcţiune/ De astăzi, se reia furnizarea apei calde
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Cei care locuiesc în cartierele Dunărea şi IC Frimu vor beneficia primii de apă caldă menajeră, în timp ce pentru gălăţenii din Port agentul termic se va propaga mai lent

După ce, timp de două săptămâni, s-au chinuit să se spele cu apă încălzită la aragaz sau, mai rău, au făcut duşuri reci, gălăţenii dependenţi de sistemul public de termoficare vor primi, în sfârşit, apă caldă menajeră. De vineri, Calorgal va începe să redeschidă punctele termice din oraş, însă nu pentru toţi gălăţenii va curge apă caldă menajeră la robinete din această zi, întrucât propagarea agentului termic în reţea se face mai lent, pe măsură ce parametrii acestuia vor creşte. Practic, conform reprezentanţilor Electrocentrale şi ai societăţii de ditribuţie a energiei termice, consumatorii din cartierele Dunărea şi IC Frimu vor beneficia primii de apă caldă, întrucât sunt mai aproape de sursa de producere a energiei termice, în timp ce pentru cei care locuiesc în zona Portului şi Valea Oraşului furnizarea acestui serviciu va fi reluată ceva mai târziu, cel mai probabil în cursul zilei de sâmbătă.

Conform directorului tehnic al CET, Dorin Ciobotaru, joi, în jurul orei 11,00, Electrocentrale livra agent termic la temperatură de 55 de grade Celsius, însă parametrii acestuia erau în continuă creştere, motiv pentru care reprezentantul societăţii ne-a declarat că "de vineri, vor fi îndeplinite condiţiile pentru furnizarea de apă caldă". Totodată, reprezentanţii Calorgal au confirmat că, la punctele termice aflate la intrarea în oraş, agentul termic avea o temperatură de 50-53 de grade Celsius, însă la cele din zona Portului, conform măsurătorilor, agentul termic avea 40-41 de grade. Potrivit acestora, pentru ca punctele termice să fi fost redeschise încă de ieri şi oamenii să poată beneficia efectiv de apă caldă era nevoie ca temperatura agentului termic să depăşească 60 de grade. „Pe măsură pe parametrii vor creşte, vom şi deschide punctele termice. Suntem pregătiţi să reluăm distribuţia”, ne-a declarat, ieri, în jurul prânzului, Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Calorgal.

Reamintim că, şi în acest an, apa caldă va fi produsă cu aburul furnizat de ArcelorMittal Galaţi, iar municipalitatea va plăti 3,5 milioane de lei pe lună, în contul aburului şi serviciilor de procesare a acestuia de către Electrocentrale. Deocamdată, aleşii au aprobat asigurarea acestui serviciu pentru o lună.        

Citit 2904 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 12:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.