ISPA, sub supraveghere… istorică

ISPA, sub supraveghere… istorică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Un arheolog monitorizează lucrările viitoarei staţii de epurare de la Elice *

Hrubele care împânzesc subsolul oraşului şi posibilitatea ca sub pământ să fie descoperite, în zona veche, morminte din vremuri  de mult apuse sau alte mărturii ale trecutului au dus la supravegherea arheologică a zonei din jurul statuii lui Brătianu unde se fac în prezent excavaţii.

Preventiv, cei care lucrează la amplasarea staţiei subterane de epurare a apelor care se va construi aici prin intermediul Programului ISPA sunt acum sub supraveghere arheologică, după ce muncitorii au scos deja la suprafaţă bucăţi vechi de cărămidă. Astfel, Muzeul de Istorie Galaţi l-a desemnat pe arheologul Adrian Adamescu cu supravegherea lucrărilor în curs.

Directorul muzeului, profesorul Cristian Căldăraru, este însă destul de sceptic în privinţa posibilităţii unor descoperiri arheologice norocoase:

„Începând de prin 1956, în zonă s-au plasat, la opt metri adâncime, nişte conducte de aducţiune a apei de Dunăre.  Cei care au excavat n-au fost interesaţi să conserve ceva şi au distrus se pare tot ce le-a stat în cale. Acum se observă în săpătură un amestec de pământ galben cu pământ negru şi cu sfărâmături de cărămidă”, ne-a spus directorul.

Citit 951 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.