În atenţia gălăţenilor amatori de chilipiruri! Feriţi-vă de ofertele la ţigări ieftine!

În atenţia gălăţenilor amatori de chilipiruri! Feriţi-vă de ofertele la ţigări ieftine!
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Un gălăţean a plătit 400 de lei pe o sacoşă plină cu PET-uri ambalate în cartoane pentru ţigări

Vânzarea ţigărilor aduse de peste Prut în pieţe sau la colţ de stradă nu este doar ilegală, dar poate constitui, în unele cazuri, şi o modalitate excelentă pentru comercianţi de a le da veritabile ţepe clienţilor, ademeniţi cu oferte irezistibile. Reţeta e simplă: vânzătorul acostează un potenţial client, îi face o ofertă de nerefuzat, în sensul că vrea să scape repede de câteva zeci de pachete la preţ mai mult decât redus şi îi virează un colet ambalat în pungi şi cartoane, care seamănă cu marfa pe are o oferă la vânzare. În realitate, câteva sute de lei pot fi încasate extrem de simplu, iar fumătorul păţit descoperă prea târziu că a fost înşelat.

400 de lei, pe ziare şi PET-uri

Cele schiţate mai sus nu sunt simple ipoteze, fiind confirmate de situaţia unui gălăţean, care a păţit necazul de a fi înşelat în această manieră. Bărbatul a mers în piaţa de pe Calea Prutului şi, în timp ce se învârtea pe la standurile cu legume şi fructe, a fost acostat de o femeie, care s-a recomandat a fi din Republica Moldova. "M-a întrebat dacă nu vreau ţigări, spunându-mi că dacă iau mai multe îmi va face reducere. Am întrebat-o despre ce ţigări e vorba şi mi-a comunicat că ţigaretele se numesc Ashima şi că dacă îi voi cumpăra 50 de pachete, îmi va face reducere la suma de opt lei pentru că se grăbeşte şi vrea să plece peste Prut. Am întrebat-o cum a ajuns cu ele în ţara şi mi-a comunicat că a dat şpagă la vamă ca să treacă cu ele", susţine domnul Cornel.

Aici a intrat în scenă al doilea personaj, "deţinătorul" mărfii. "M-a scos din incinta pieţei, unde ne-am întâlnit cu o altă persoană, care a venit cu o pungă neagră. În interiorul acestei pungi se afla un alt colet negru, sigilat şi mi-a spus să-i dau mai repede banii, să nu vină cineva. L-am rugat să văd ce se află în sacoşa neagră şi mi-a arătat din acea sacoşă un pachet de ţigări real", completează gălăţeanul. Numai că, de ce s-a temut, nu a scăpat, pentru că acasă avea să descopere că fusese victima unei înşelăciuni grosolane. În sacoşele bine ambalate, în cartoanele sigilate cu scoci, a descoperit cu totul altceva decât ţigările pentru care plătise 400 de lei: două PET-uri de câte 0,5 litri, pline cu apă.

Şanse minime de a vă recupera paguba

Având în vedere că, de cele mai multe ori, escrocii dispar după ce încasează banii, iar clienţii descoperă că au fost înşelaţi abia când ajung acasă, şansele ca vinovaţii să fie prinşi, chiar cu plângere la poliţie, sunt extrem de reduse. Cetăţeanul care ne-a semnalat acest incident a aflat-o pe pielea sa, după ce a semnalat situaţia prin 112. "Am sunat  la 112, unde mi s-a făcut legătura la Secţia 1. De acolo, mi s-a comunicat că pot depune plângere şi pot să-mi arate şi ei zeci de astfel de colete. Sincer, nu am încredere", conchide păţitul nostru.

În concluzie, dacă vreţi cu tot dinadinsul ţigări moldoveneşti, verificaţi bine marfa în momentul "tranzacţiei", ca să nu daţi banii degeaba. Câteva minute mai târziu, ar putea fi prea târziu.

Citit 3909 ori Ultima modificare Joi, 28 Aprilie 2016 17:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.