Sfintele Paşti au fost sărbătorite de mii de gălăţeni

Sfintele Paşti au fost sărbătorite de mii de gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Hristos a Înviat, Adevărat a Înviat! Mii de credincioşi au luat lumină în faţa Catedralei din Galaţi, în noaptea de înviere. Scăldată doar în lumina miilor de lumânări, esplanada din faţa catedralei s-a dovedit neîncăpătoare pentru gălăţenii care au venit să asculte slujba de Înviere şi predica ÎnalPreasfinţitului Casian, Arhiepiscop al Dunării de Jos. 

Luminaţi de flăcările gălbui şi de credinţă, credincioşii au mărturisit la unison "Hristos a Înviat! Adevărat a Înviat!". "Este un nou început, putem spune. Aşa cum scrie şi în Biblie, mântuitorul nostru s-a jertfit pentru noi, pe cruce, ca să ni se ierte păcatele. Sperăm să avem un an mai bun, cu credinţă şi lumină", ne-a spus Maria Croitoru, o femeie venită tocmai din Fileşti pentru a asista la slujba de la catedrală. 

ÎnaltPreasfinţitul Casian a coborât în mijlocul credincioşilor pentru a le da lumina sfântă adusă tocmai de la Ierusalim, de la mormântul sfânt, acolo unde se aprinde, în fiecare an, de Sfintele Paşti. După scurta slujbă din faţa catedralei, o parte dintre credincioşi au pornit spre case, cu lumânările aprinse, împărţind lumina cu cei cu care se întâlneau pe drum. 

Hristos a Înviat - Adevărat a Înviat! 

Sărbători cu bine! 

Citit 3399 ori Ultima modificare Duminică, 01 Mai 2016 00:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.