Pilotul unui motodeltaplan a fost rănit grav, după ce a ratat o aterizare la mitingul aviatic de la Vădeni
Foto: Foto: Obiectiv Vocea Brăilei

Pilotul unui motodeltaplan a fost rănit grav, după ce a ratat o aterizare la mitingul aviatic de la Vădeni
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Un bărbat în vârstă de 54 de ani a ajuns la spital cu răni destul de severe după ce a ratat o aterizare, iar motodeltaplanul pe care îl pilota s-a izbit practic de asfalt. Incidentul s-a petrecut pe aerodromul de la Vădeni, Brăila, sâmbătă seară.

Martorii spun că aparatul de zbor "a agăţat" practic drumul judeţean şi s-a dezechilibrat, lovindu-se de sol. În urma impactului puternic, pilotul a suferit fracturi la torace şi solduri, un traumatism cranian, şi un şoc hemoragic. Pilotul este din Bucureşti. El a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Brăila, potrivit presei locale din judeţul vecin.

Bărbatul participase la mitingul aviatic care a avut loc, sâmbătă, la Vădeni. Aflat la a noua ediţie, evenimentul a fost organizat de Aerial Club.

Ediţia din acest an a mitingului s-a remarcat prin faptul că la Vădeni au fost prezente şi Forţele Aeriene Române, cu o formaţie de aeronave de luptă MIG 21 Lancer, de la Baza din Mihail Kogălniceanu, Constanţa. Aparatele de fabricaţie rusească urmează să fie scoase în curând din dotarea aviaţiei militare române. Pe tot parcursul zilei de sâmbătă, spectatorii veniţi în număr foarte mare au putut urmări peste 30 de motoparapante, motodeltaplane şi avioane de agrement din toată ţara.

Citit 4053 ori Ultima modificare Duminică, 29 Mai 2016 14:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.