Vacanţă de coşmar - Turişti români, victime ale unui naufragiu în Thailanda

Vacanţă de coşmar - Turişti români, victime ale unui naufragiu în Thailanda
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ministerul Afacerilor Externe informează că patru turişti români au fost răniţi uşor în urma naufragiului unei ambarcaţiuni thailandeze, care a avut loc joi, menţionând totodată că Ambasada României la Bangkok continuă demersurile pe lângă autorităţile competente pentru a verifica dacă vreuna dintre victimele decedate deţinea şi cetăţenia română.

"Ambasada României la Bangkok a fost informată la data de 27 mai 2016, de către poliţia din insula thailandeză Koh Samui, cu privire la producerea unui accident în data de 26 mai, în care a fost implicat un grup de 36 turişti, printre care şi patru cetăţeni români, care se aflau într-o ambarcaţiune. Potrivit primelor informaţii primite, 3 persoane au decedat, iar restul pasagerilor au fost răniţi, fiind transportaţi de către poliţia marină şi serviciul de urgenţă medicală la spital pentru îngrijiri medicale", precizează Ministerul Afacerilor Externe.

Reprezentantul Ambasadei de la Bangkok a luat de urgenţă legătura cu unitatea spitalicească unde au fost transportaţi răniţii, pentru a obţine informaţii suplimentare referitoare la starea de sănătate a acestora. Potrivit informaţiilor comunicate de spital, cei patru turişti români au fost răniţi uşor şi, întrucât nu au necesitat îngrijiri suplimentare, au fost toţi externaţi în cursul zilei de vineri.

"Ambasada continuă demersurile pe lângă autorităţile competente pentru a verifica dacă vreuna dintre victimele decedate în urma incidentului, identificate în baza documentelor de călătorie pe care le aveau asupra lor, deţinea şi cetăţenia română. Misiunea diplomatică păstrează în permanenţă legătura cu autorităţile thailandeze şi este pregătită să acorde asistenţă consulară de specialitate în limita competenţelor legale", mai informează MAE.

Citit 2053 ori Ultima modificare Sâmbătă, 28 Mai 2016 13:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.