UPDATE/ Întâmpinarea ALDE pentru un mandat de ALES LOCAL a fost RESPINSĂ

UPDATE/ Întâmpinarea ALDE pentru un mandat de ALES LOCAL a fost RESPINSĂ
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

UPDATE, miercuri, 8 iunie: Nici ALDE nu a avut câştig de cauză în încercarea de a obţine renumărarea voturilor valabil exprimate pentru Consiliul Local. Biroul Electoral Municipal Galaţi a respins astăzi, 8 iunie, întâmpinarea depusă de liberal-democraţi, care au cerut o nouă contabilizare a voturilor pentru Consiliul Local, în speranţa că vor mai câştiga cele o sută de voturi necesare pentru încă un mandat de consilier local. Rămâne de văzut dacă ALDE va contesta decizia.


UPDATE, marți, 7 iunie: ALDE a cerut RENUMĂRAREA VOTURILOR pentru Consiliul local Galați

După ce şi-a retras întâmpinarea depusă pentru renumărarea voturilor la funcţia de primar, ALDE a venit cu o nouă solicitare la Biroul Electoral Municipal: renumărarea voturilor pentru Consiliul Local. Potrivit surselor noastre, ALDE ar avea nevoie de o sută de voturi pentru a obţine al cincilea mandat de consilier local. Rămâne de văzut dacă întâmpinarea îi va fi admisă.


UPDATE: ALDE ar vrea să-şi retragă cererea de renumărare a voturilor

Potrivit surselor noastre, ALDE, reprezentată de Eugen Durbacă, ar intenţiona să-şi retragă solicitarea de renumărare a voturilor, deşi, conform informaţiilor pe care le deţinem, în multe secţii de votare, în mod inexplicabil, Eugen Durbacă ar fi avut un scor mult mai mic decât partidul său, fapt greu de crezut. 


La ora 20,00, Biroul Electoral Municipal se reuneşte pentru a lua o decizie privind renumărarea voturilor la nivelul oraşului. Vom reveni.

Deşi aflarea rezultatului alegerilor locale desfăşurate în municipiul Galaţi întârzie în continuare, la Biroul Electoral Municipal s-a înregistrat deja a doua solicitare de renumărare a voturilor, după cea depusă de PNL.

Printr-o întâmpinare, ALDE, reprezentată de Eugen Durbacă, solicită renumărarea voturilor din toate secţiile de votare din municipiul Galaţi. ALDE consideră că numărarea voturilor nu s-a efectuat conform legii.

„Preşedinţii din secţiile de votare au procedat la deschiderea urnelor la grămadă, verificarea voturilor fiind făcută în incinta secţiilor de către reprezentanţii partidelor politice, ceea ce încalcă legea electorală. Preşedintele avea obligaţia de a lua nominal fiecare buletin de vot în parte, de a-l verifica pe fiecare pagină, şi fără ceilalţi reprezentanţi intervenind în verificarea voturilor”, se arată în întâmpinarea depusă de ALDE.

Citit 10211 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Iunie 2016 17:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.