SESIZARE primită la redacţie/ Au program parcurile gălăţene?

SESIZARE primită la redacţie/ Au program parcurile gălăţene?
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Aceasta este dilema unui gălăţean care s-a trezit dat afară din parc, pentru că se terminase programul: "De câteva seri, am început să alerg în Orăşelul Copiilor din Tiglina I. În jurul orei 21,45, îmi încep alergarea, plus câteva exerciţii, programul durează cam o oră. Am ales să ies la ora 21,45, deoarece parcul este mai liber. Însă în seara zilei de 1 iunie, paznicii au vrut să mă oprească, pe motiv că programul cu publicul ar fi până la ora 22,00. Aş vrea să ştiu dacă unii chiar fac regulile de capul lor sau mă înşel eu. Să pună organele competente un panou, la fiecare intrare, cu programul de vizită, de vară sau de iarnă, dacă ai voie să alergi sau nu, şi altele”, ne-a sesizat gălăţeanul la redacţie.

"Nu există program în parcuri. Am cerut firmei de pază să nu facă exces de zel. În cazul în care se va repeta, vom lua măsuri. Oamenii sunt liberi să meargă în parcuri la orice oră din zi şi din noapte, atât timp cât nu tulbură liniştea şi ordinea publică şi nu vandalizează mobilierul urban, spaţiile verzi, echipamentele de joacă şi de sport", ne-a comunicat municipalitatea.

Citit 6208 ori Ultima modificare Joi, 09 Iunie 2016 00:42

7 comentarii

 • postat de @ParculRizer
  Miercuri, 15 Iunie 2016 21:09
  78.96.255.***
  Mergi in oricare parc din Galati (nu numai in Rizer) si ai sa vezi leagane ocupate de babe si "gospodine" care se leagana fara nici o jena...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Luminitza
  Joi, 09 Iunie 2016 19:48
  79.116.98.***
  @Iulian: Absolut corect. Ma bucur de un asemenea parc. La intrarea in parc, pe gard (bine ca nu era pe bpoarta, ca au rupt-o zilele trecute) un panou informeaza cu privire la varsta copiilor carora li se adreseaza, conditii de acces (insotiti si supravegheati), programul de functionare, reguli de utilizare si interdictia accesului animalelor. Asa, si cui ii pasa?! Dimineata, pensionarii cu precadere dar nu numai, isi plimba cainii care isi fac nevoile la groapa cu nisip, dupa amiaza e populat din greu de copii de 14-16 care isi bat joc de elemente si de tasnitoare, iar seara dupa 8-9, acum s-a deschis sezonul, tinerii de peste 18-20, siluiesc de-a dreptul leagane, cos de gunoi, tasnitoare, consuma mancare si mai ales bauturi, inclusiv alcoolice (dimineata e jale de deseuri!), sunt extrem de galagiosi, muzica si vorbesc foarte urat, totul pana taaaarziu in noapte. Pana acum cativa ani, patrula politia locala si politistii de sector dadeau raite cu masina. A fost! De cand nu mai pun piciorul e jale! Au furat bancile de beton din parc in 2 saptamani, a ramas 1 din 6 sau 7! Bonus: buruiana e pana la barul piticilor! Parcurile de joaca destinate copiilor ar trebui sa aiba acces reglementat si sa fie supravegheate. Nu-s totuna cu parcurile publice destinate si adultilor! :(
  0
  14
  Raportează
 • postat de Florin
  Joi, 09 Iunie 2016 18:32
  62.102.148.***
  @ Radu

  E si tare greu sa intelegi ce a vrut sa zica femeia nu-i asa? S-a exprimat mai greoi si te-a pus in dificultate incat sa nu intelegi ce a vrut sa spuna prin "institutie publica" asa-i? Offf Doamne.
  2
  15
  Raportează
 • postat de radu
  Joi, 09 Iunie 2016 14:37
  81.12.150.***
  Doamna Angela, Viata Libera nu este instituie publica
  12
  5
  Raportează
 • postat de Angela
  Joi, 09 Iunie 2016 13:19
  193.90.12.***
  Aaaa...deci sunt doar paznici care au grija sa nu se vandalizeze ce sunt in aceste parcuri. E bine ca exista astfel de paznici, dar excesul de zel ar paznicilor nu are ce cauta intr-un oras civilizat. Sau poate ca pe paznici ii deranja ca la acea ora exista lumea care vrea sa se mai plimbe prin parc ce le-a stricat lor planurile, in sensul ca probabil ca paznicii vroiau sa traga chiulul, vroiau sa plece acasa la orele tarzii din noapte iar prezenta publicului acolo ar fi semnalat absenta lor de la "locul de munca", adica ar fi observat ca paznicii nu isi fac datoria pentru care sunt platiti absentand de la locul de munca. Poate ca asta i-a deranjat pe paznicii respectivi, iar cmportamentul acesta al paznicilor trebuie sanctionat de catre sefi, de catre organele abilitate. Ca multora banuiesc ca le place sa stea acasa si sa incaseze bani ei figurand ca prezenti la locul de munca.

  Va rugam pe cei de la Viata Libera sa sesizati primaria sau organele abilitate cu privire la excesul de zel, comportamentul neadecvat al acelor paznici. Fiindca dumneavoastra Viata Libera ca si "institutie" publica aveti un cuvant mai greu si demersul dumneavoastra ar avea mai mult sorti de izbanda decat daca s-ar duce un simplu cetatean sa reclame acest exces de zel.

  Ca oamenii au mai facut reclamatii si nu au fost luate in seama pana cand Viata Libera s-a implicat si a scris despre anumite nereguli si chiar a muncit insistand pentru rezolvarea lor.
  5
  14
  Raportează
 • postat de Iulian
  Joi, 09 Iunie 2016 10:54
  5.13.145.***
  Dar în locurile de joaca pentru copii special amenajate, cele dintre blocuri, acolo unde distanta dintre blocurile de locuințe și locul de joaca nu sunt mai mult de 5-10 m? În aceste locuri de joaca problema nu este numai programul ci și vârsta copiilor pentru folosirea aparatelor de joaca montate în aceste locuri. De exemplu copii de 5-10 ani (pentru care au fost amenajate aceste locuri) stau pe alături, iar cei cei de 14-17 ani ocupa aceste aparate și mai și înjură când un copil spune că vrea și el să se dea în leagăn. Doamna Melinte, așteptăm răspuns și la această întrebare. Vă mulțumesc.
  5
  11
  Raportează
 • postat de ParculRizer
  Joi, 09 Iunie 2016 08:07
  82.78.13.***
  In parcul rizer nu exista program sau limita de varsta la balansoar tobogan si alte jucarii.
  Exemplul il da leaganele .
  4
  10
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.