Flexul taie gâtul

Flexul taie gâtul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Florian Ciocan (FOTO), în vârstă de 52 de ani, lucra duminică la toba unei maşini nemţeşti. A observat că era nevoie să taie câteva bucăţi de ţeavă, aşa că i-a cerut proprietarului maşinii un flex.

Nu i-a plăcut cum arată unealta – moldovenească, nu nemţească. A considerat-o nesigură, dar n-a avut ce face, aşa că s-a apucat de tăiat. Prima repriză a decurs fără probleme. Apoi …  

„Am încercat să mai tai, iar când am apăsat pe ţeavă, am avut o tulburare de vedere. Am simţit ceva, am tras gâtul şi am băgat bărbia în piept. Dar era prea târziu”, ne povesteşte omul.

O bucată din lamă îi sărise în gât, provocându-i o rană destul de serioasă. A ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi, unde a fost operat. Medicii i-au spus că bucata de lamă „zburătoare” îi făcuse o incizie cu adâncimea de 2 centimetri în preajma principalelor vase de sânge ale gâtului.

„S-a adeverit încă o dată că nu numai răposata Uniune Sovietică sărea la gât, ci şi flexul de această provenienţă poate fi periculos. Domnul tăia o ţeavă de eşapament, a observat că flexul are un joc, iar la un moment dat s-a trezit cu această sculă tăietoare înfiptă în gât”.

„Noroc că, de la o vreme, influenţa geopolitică a flexului de această producţie a scăzut. Instrumentul nu i-a tăiat pachetul vascular al gâtului, altfel ar fi murit”.

„E drept că artera carotidă, care e groasă, are un înveliş destul de rezistent şi «fuge» din faţa agresiunilor. Cu gâtul bandajat, domnul se gândeşte acum că e bine să te uiţi pe ce pui mâna”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi, dr. Nicolae Bacalbaşa.

Citit 1807 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.