ATENȚIONARE DE CANICULĂ. Iată cum va fi vremea la Galați
Foto: Foto-arhivă ”Viața liberă”

ATENȚIONARE DE CANICULĂ. Iată cum va fi vremea la Galați
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare de caniculă, disconfort termic şi instabilitate atmosferică accentuată, valabilă în intervalul 17 iunie, ora 12,00 - 18 iunie, ora 23,00.

Vineri, 17 iunie, vremea va fi călduroasă în toate regiunile, local caniculară în vestul, centrul şi sudul ţării, iar sâmbătă 18 iunie, canicula va persista în Muntenia şi în vestul şi sudul Olteniei. Se vor înregistra temperaturi maxime în jurul a 35 de grade, izolat chiar 37...38 de grade în Lunca Dunării.

Disconfortul termic va fi accentuat în cea mai mare parte a ţării, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge frecvent şi local va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în zonele de câmpie şi podiş.   

Începând din după-amiaza de vineri 17 iunie, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în Crişana, Maramureş, Transilvania, Banat şi nordul Moldovei şi pe arii restrânse în restul teritoriului.

Vor fi averse, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, trecător cu aspect de vijelie. Izolat ploile vor avea caracter torenţial, va cădea grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi 15...20 l/mp.

La Galați, în acest weekend, mercurul în termometrele din orașul nostru nu va coborî sub 31 de grade Celsius. Astfel, sâmbătă, 18 iunie, mercurul în termometre va urca până la circa 34 grade Celsius, iar duminică, 19 iunie, până la 31 de grade Celsius. Pe timpul nopţilor, temperatura nu va coborî sub 18 grade Celsius.

Vor fi nori pe cer, mai mult duminică, dar nu sunt şanse de precipitaţii.

Vântul va bate cu o viteză de până la 14 kilometri pe oră. Presiunea atmosferică va oscila în jurul valorii de 762 mm coloană de mercur, iar umiditatea nu va depăși valoarea de 63 la sută. (informaţii preluate din surse online)

Citit 6850 ori Ultima modificare Vineri, 17 Iunie 2016 16:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.