Situația RABLELOR din Galați: Câte maşini abandonate a ridicat Primăria

Situația RABLELOR din Galați: Câte maşini abandonate a ridicat Primăria
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

De la începutul acestui an şi până în luna iunie, Primăria Galaţi a ridicat de pe domeniul public sau privat al oraşului zece vehicule abandonate, iar alte 30 sunt în curs de verificare.

Printr-un anunţ postat pe pagina publică de Facebook, municipalitatea anunţă continuarea acţiunii de ridicare a vehiculelor fără stăpân sau abandonate. Autorităţile atrag atenţia proprietarilor care şi-au abandonat maşinile că au obligaţia de a le ridica, iar în acest sens vor fi emise somaţii, iar refuzul de a se conforma constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 de lei.

Legal, vehiculele declarate ca fiind fără stăpân sau abandonate (după caz) implică trecerea lor în proprietatea municipiului şi valorificarea acestora. Restituirea unui vehicul abandonat ridicat se poate face cu condiţia achitării tuturor taxelor şi impozitelor, iar cheltuielile ocazionate cu inventarierea, ridicarea, transportul şi depozitarea acestui vehicul vor fi suportate de persoana în cauză.

Conform Primăriei în perioada 2005-2016 au fost ridicate şi depozitate de către Primăria Galaţi un număr de 520 vehicule, cele mai multe în anul 2009 - 98 vehicule, cele mai puţine în 2012 - două.

Citit 3869 ori Ultima modificare Marți, 05 Iulie 2016 17:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.