Bărbat rănit de EXPLOZIA unui spray transportat de urgență la Spitalul Județean din Galați
Foto: Foto ”Viața liberă”, Remus Basalic

Bărbat rănit de EXPLOZIA unui spray transportat de urgență la Spitalul Județean din Galați
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Un bărbat în vârstă de 43 de ani a ajuns cu arsuri la Spitalul Judeţean, luni după-amiază, 5 iulie, după ce un tub de spray a explodat lângă el. Bărbatul din satul Negrea, comuna Schela, a dat foc gunoiului din gospodărie, fără a şti că printre deşeuri se afla şi un spray care încă mai conţinea alcool.

„Explozia tubului i-a provocat pacientului arsuri de gradul I pe 65 la sută din suprafaţa corpului. Arsurile de gradul I sunt cele mai uşoare, neafectând pielea în profunzime”, a precizat doctorul Mihai Polinschi, directorul Serviciului de Ambulanţă Galaţi. Bărbatul se află în prezent internat în secţia Arşi a Spitalului Judeţean.

Primul ajutor în caz de arsuri

Potrivit doctorului Polinschi, în cazul arsurilor pielii, primul lucru pe care trebuie să-l facem este să îndepărtăm victima de flacără sau de sursa de căldură. În cazul în care hainele de pe persoană ard, trebuie stinse cât mai repede. Resturile textile trebuie apoi îndepărtate de pe piele, acolo unde se poate. Dacă ţesătura este lipită, haina trebuie decupată de jur împrejur, pentru a nu risca să desprindem şi pielea sau muşchiul, prin tragere. Porţiunile de piele arse trebuie clătite cu apă curentă. „Cea de la robinet este potrivită în astfel de cazuri. Apa curăţă rana, împiedică arderea pielii şi scade durerea resimţită de cel rănit. Pe o scală ascendentă a durerii, de la unu la zece, durerile produse prin arsuri ocupă gradul zece. După curăţare, zonele arse vor fi acoperite cu un cearşaf/prosop curate şi înmuiate în apă. Prosopul trebuie menţinut ud în permanenţă, pentru a evita lipirea de rană”, a explicat, pentru „Viaţa liberă”, dr. Polinschi.

Citit 3717 ori Ultima modificare Marți, 05 Iulie 2016 19:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.