Doi poliţişti comunitari din Arad au fost arestaţi pentru 29 de zile pentru lipsire de libertate

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Doi poliţişti comunitari din Arad, reţinuţi joi seara de procurori, sub acuzaţia de lipsire de libertate în mod ilegal şi purtare abuzivă, au primit vineri mandate de arestare preventivă pentru 29 zile, transmite corespondentul NewsIn.

Cei doi poliţişti comunitari sunt acuzaţi că ar fi bătut, în urmă cu cinci săptămâni, un taximetrist, în municipiul Arad. Procurorul Flavius Bradin, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, a declarat, vineri, că cei doi agenţi ai Poliţiei Comunitare din Arad, Cristian Ulucaru şi Adrian Lupu, au primit mandate de arestare preventivă pe 29 de zile, pentru lipsire de libertate în mod ilegal. „Cei doi au declarat recurs împotriva sentinţei, care se va judeca, cel mai probabil, în cursul zilei de luni“, a precizat Flavius Bradin.

Procurorii au considerat că poliţiştii comunitari l-au agresat pe taximetrist, care a necesitat 16 zile de îngrijiri medicale. „Învinuiţii sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi purtare abuzivă. La data de 12 iunie, sub pretextul conducerii unei persoane la sediul Poliţiei Comunitare pentru a i se întocmi un proces verbal pentru o contravenţie, aceştia şi-au depăşit cu mult limitele atirbuţiilor de serviciu. Ei l-au transportat pe taximetrist la sediul lor, cu scopul de a-i aplica o corecţie fizică, pentru că s-au simţit sfidaţi de atitudinea părţii vătămate. La sediul lor l-au agresat, iar victima a suferit leziuni“, a declarat, joi seara, Dacian Dolcu, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad. Cei doi poliţişti comunitari au fost prezentaţi, vineri, în faţa judecătorului cu propunere de arestare preventivă pe 29 zile.

După incidentul de luna trecută, taximetristul a depus o plângere penală împotriva celor doi poliţişti comunitari care l-au agresat. El a ajuns la spital cu mai multe vânătăi, o fractură la mână şi o gaură în picior, după ce a fost dus la sediul Poliţiei Comunitare pentru că ar fi parcat pe o trecere de pietoni din oraş şi că ar fi refuzat să se legitimeze.

Conducerea Poliţiei Comunitare Arad a demarat o anchetă internă, după ce taximetristul a acuzat că a fost victima unor angajaţi ai instituţiei. În urma anchetei interne, conducerea Poliţiei Comunitare a considerat că agenţii au acţionat conform legii şi nu l-au agresat pe taximetrist. Reprezentanţii Poliţiei Comunitare au spus că taximetristul a început să dea cu mâna în masă, alegându-se cu o fractură.

Şeful Poliţiei Comunitare Arad, Cosmin Dragu, nu a dorit să comenteze reţinerea celor doi subordonaţi ai săi, afirmând că nu va face nicio declaraţie până la finalizarea cazului.

Citit 988 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.