Protest la Liga Studenţilor. "Ieşim cu corturile în faţa Casei de Cultură!"

Protest la Liga Studenţilor. "Ieşim cu corturile în faţa Casei de Cultură!"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Reprezentanţii Ligii Studenţilor din Galaţi protestează pentru faptul că Ministerul Educaţiei a schimbat conducerea Casei de Cultură a Studenţilor. Începând cu data de 1 aprilie, fostul director Cristi Mortu a fost schimbat cu Cristinel Aurelian Ghiorghe.
„Nu suntem de acord cu imixtiunea politicului la conducerea Casei de Cultură. Mai ales nu înţelegem de ce un manager care s-a dovedit a fi competent a fost schimbat cu o persoană care vine din mediul privat şi are o firmă de vândut lumânări. Am înţeles că a fost decizia liderilor PSD şi nu ne dorim acest lucru. CCS este cea mai bună instituţie de acest gen din ţară în ultimii ani şi rezultatele foarte bune au cu siguranţă legătură cu un management bun”, declară preşedintele Ligii Studenţilor din Galaţi, Ionuţ Dumitraşcu.
Acesta susţine că în semn de protest au fost trimise două scrisori deschise la Ministerul Educaţiei, iar la sfârşitul săptămânii au blocat circulaţia mărşăluind în stradă. „Nu ne vom opri aici. Dacă cei de la Minister nu revin asupra deciziei, vom ieşi cu corturile în faşa Casei de Cultură a Studenţilor”, ameninţă  preşedintele LSG.

Citit 2275 ori Ultima modificare Marți, 09 Aprilie 2013 17:48

10 comentarii

 • postat de Cezar
  Vineri, 12 Aprilie 2013 16:06
  Liga studentilor se ocupa doar cu reprezentarea si drepturile studentilor ... si se numeste non-partizanat, apolitic(verifica dex-ul). Eu nu stiu de ce se complica ei cu asta, eu am fost lunea trecuta la sedinta lor si nu am vazut mai mult de 60 de studenti si majoritatea cu vechime. Daca studentii nu se implica si nu ii intereseaza ce se intampla drepturile lor si de ceea ce ii afecteaza in mod direct chiar crezi ca ar iesi in strada pentru Boc? sau pentru ca s-au furat 7,5 mil de voturi? Studentii sunt doar fantoma a vremurilor cand au iesit in '89-'90, '95 cateva zeci de mii in strada, atunci s-au rezolvat majoritatea problemelor pentru ei. Acum daca vine unu si ii da unui student 100 lei sa inchida ochii, nu stiu cati ar sta cu ochii deschisi (cred ca undeva la 300-400 pe toata tara). Numele meu este Cezar, sunt student la FEAA, anul 3, si asta e parerea mea.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Student
  Miercuri, 10 Aprilie 2013 16:11
  Prietene, siguranţa studenţilor şi existenţa postului de Poliţie Campus priveşte pe toţi studenţii, nu doar o categorie, taxele mici, preţurile mici de la cantină, la fel...privesc pe toţi studenţii Universităţii "Dunărea de Jos". Te-aş ruga sa te informezi şi apoi să arunci cu vorbe grele... de vorbit toată lumea vorbeşte, de făcut ... mai puţin ...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Alexandru
  Miercuri, 10 Aprilie 2013 15:59
  Faptul ca o alegem sa o ardem "apolitici" e doar un complex de inferioritate, atat timp cat politicul ne loveste pe toti. Daca protestezi impotriva unui sector politic, nu inseamna ca strigi automat in favoarea celorlalti. Ca pe sstemul asta, putem spune acum ca Liga tipa pentru PNL, PC, etc?
  Mai mult, nu trebuie sa ai doctorat ca sa vezi ca parintii nostri sufera, ca bunicii sufera, ca doctorii sufera, ca toata tara asta o duce naspa si studentii ar trebui sa fie o voce importanta. Pentru ca studentii de azi, o sa fie medicii, politicienii, pensionarii de maine.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Alexandru
  Miercuri, 10 Aprilie 2013 15:53
  Exact ce spuneam: preturi la camin, cantina, post de politie e tot ce va priveste direct.

  In rest:
  Protest la Guvern, 2011...Atunci ati blocat circulatia? Au scris ziarele despre voi? Acum cand e un interes direct, imediat e plin facebook, viata-libera, site-uri dubioase de protest. Nimic de spus, felicitari ca va miscati, dar totusi ceva nu prea miroase bine...
  Si faptul ca aveti o selectie atat de dubioasa de evenimente pentru mine personal duce la concluzia urmatoare:
  Niste unii smecheri care trag foloase de pe urma Ligii, tin masa de studenti "multumita" dandu-se peste cap sa satisfaca tot felul de interese directe ale studentilor( cantina, camin, etc). In rest, nici o substanta.

  Revenind la cele mai mici preturi...Dar despre cea mai "mica calitate" a invatamantului dintre universitatile de prestigiu din tara ce parere are Liga? Faptul ca nu prea sunt multe universitati cu nume peste noi in clasamentul national, e legat cumva si de activitatea fructuoasa a Ligii?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Un alt student
  Miercuri, 10 Aprilie 2013 15:43
  Cand pensionarii erau platiti cu 50 de lei sa stea in fata prefecturii, studentii nu aveau ce cauta acolo.
  Cand se striga impotriva lui Boc si Basescu, cine erau in strada? Membrii de partide si .. cam atat. Si ca sa ce? S-au schimbat niste hoti cu altii.

  Sublim :)
  0
  0
  Raportează
 • postat de Student
  Miercuri, 10 Aprilie 2013 15:37
  Că taxele la cămin sunt unele din cele mai mici din ţară, că preţurile de la cantină sunt cele mai mici din ţară, că s-a protestat împotriva desfiinţării postului de Poliţie Campus, etc... asta nu se vede,. ... vizavi de legea educaţiei s-a protestat chiar în faţa Ministerului în 2011 alături de Alianţa Naţionala a Organizaţiilor Studenţeşti din România ...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Alexandru
  Miercuri, 10 Aprilie 2013 15:23
  Perfect de acord, doar ca astia ar trebui sa isi schimbe numele, ca ei nu reprezinta studentii... Faptul ca ei protesteaza numai atunci cand ii doare in mod direct si se ocupa cu predominanta de studentii basarabeni si baluri vorbeste suficient despre atitudinea asa-zisei ligi a studentilor.
  Studentii ar trebui sa fie fruntea tarii, vocea intai a schimbarii si protestului fata de oricine calca in picioare drepturile cetatenesti, cum ar fi votul.

  Unde erau studentii galateni cand:

  1. Se protesta la adresa guvernului Boc-Basescu?
  2. Se schimba legea educatiei printr-o bataie de joc?
  3. Cand 7.4 milioane de voturi au fost nesocotite asta vara?
  4. Cand pensionarii galateni, parintii si bunicii nostri, isi strigau drepturile in fata prefecturii?

  UNDE?

  Si exemplele pot continua...Din pacate daca nu e vorba de distratie, chefuri si studentii basarabeni, Liga Studentilor din Galati este sublima si lipseste cu desavarsire...
  Daca ar fi sa fac o presupunere, as zice ca unii dintre "studenti" au o problema cu faptul ca noul director nu face parte din partea politica preferata de ei.

  Provocati greata!

  Cu drag,
  Un fost student la Universitatea de Jos pana anul trecut.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Razvratitul
  Miercuri, 10 Aprilie 2013 11:20
  Astia lsg, taceti bai din gura, iesiti numai pentru ce va doare, unde erati pentru a protesta impotriva gazelor de sist, a fost saptamana trecuta, unde erati sa protestati impotriva r.f.i.d.? Miscati masele mari de studenti din camine si strigat in strada, of-ul...............pentru tot, pentru tot ce se intampla in tara asta, si vom veni si noi!
  0
  0
  Raportează
 • postat de PSD
  Miercuri, 10 Aprilie 2013 10:29
  Nu prea ne intereseaza ce parere aveti voi sau oricine reprezentati voi.
  Ne-ati votat si va multumim, acum lasati-ne sa fur...aaa vreau sa zic sa conducem in pace orasul.

  Noul manager este membru de vaza cotizant al PSD as ca trebuie sa ne revansam fata de dansul prin a ii oferi un post gras. Faptul ca s-ar putea sa fie un om nepotrivit e mai putin relevant.
  Ce atata "cultura" ? Voi trebuie doar sa puteti vota o data la 4 ani ( haha 'vota" ce termen comic ), sa mancati si sa va inmultiti si apoi sa muriti , preferabil in saracie si noi cat mai bogati.

  Multumesc pt atentie,
  purtator de cuvant al PSD
  0
  0
  Raportează
 • postat de CLI
  Miercuri, 10 Aprilie 2013 05:31
  Victoras si voi rosiilor ,se misca tara ,pregatiti elicopterele .....
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.