Cinci oameni au murit de căldură în Galaţi!

Cinci oameni au murit de căldură în Galaţi!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În weekend, numărul solicitărilor la 112 a crescut cu 20 la sută *

Din păcate, bilanţul ultimului val de caniculă este de-a dreptul tragic. La Galaţi, nu mai puţin de cinci persoane, majoritatea vârstnice, şi-au pierdut viaţa din cauza căldurii excesive.

Prima victimă a fost un bărbat în vârstă de 65 de ani, care a fost găsit fără suflare sâmbătă dimineaţă (la ora 9.28), în Pădurea Gârboavele. Se dusese să cosească iarbă pentru animalele din gospodărie, dar, cum cositul este o muncă solicitantă fizic, iar pe căldură trebuie evitat efortul intens...

La numai câteva ore, în jurul prânzului, o femeie de 68 de ani, a fost descoperită decedată în apartamentul său. La sosirea unui echipaj al Ambulanţei, victima era în stop cardio-respirator, iar măsurile de resuscitare s-au dovedit inutile.

Ceva mai târziu, în cursul după-amiezii, Ambulanţa a fost solicitată să intervină într-un parc unde un bărbat, de 65 de ani, a fost găsit mort pe o bancă.

Şirul nenorocirilor provocate de caniculă a continuat şi în cursul nopţii. La ora 4.09, echipajul SMURD n-a mai putut face nimic pentru salvarea unui bărbat de 63 de ani, cardiac decompensat din cauza căldurii, găsit în stop cardio-respirator în apartamentul său.

Duminică dimineaţă, la ora 8.45, echipajul SMURD a fost solicitat să intervină din nou. De astă dată victima căldurii, în stop cardiorespirator, era un bărbat în  vârstă de 53 de ani, supraponderal, care cântărea în jur de 170 de kilograme.

Suferind de ani de zile de insuficienţă cardiacă, afecţiune frecventă în cazul persoanelor supraponderale, acesta şi-a dat ultima suflare în patul în care era imobilizat. Din păcate, medicul şi paramedicii SMURD n-au mai putut face nimic.

Alte câteva zeci de gălăţeni, majoritatea vârstnici şi bolnavi,  au fost şi ei victimele căldurii excesive, dar au rezistat ca urmare a primului ajutor acordat de echipajele Ambulanţei şi ale SMURD.

Numărul solicitărilor la 112 a crescut cu 20 la sută în acest weekend.

Citit 1629 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.