Bazac susţine că medicii de urgenţă din România şi Albania au un program de lucru de tip sovietic

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a declarat, luni, la Slatina, într-o conferinţă de presă, referindu-se la faptul că medicii de la urgenţe sunt nevoiţi să facă ture duble, că doar în România şi Albania se mai păstrează un program de lucru de tip sovietic, transmite corespondentul NewsIn.

Ministrul Sănătăţii, Ionuţ Bazac, a declarat, răspunzând unei întrebări legate de calitatea actului medical al medicilor de la unităţile de primire a urgenţelor nevoiţi, din lipsa personalului, să facă ture duble, că problema se află pe agenda sa de lucru şi încearcă să o rezolve.

În opinia ministrului, doar în două ţări europene medicii sunt obligaţi să stea ture duble sau chiar mai mult, perioada prelungită a programului fiind unul dintre motivele care stau la baza stabilirii unor diagnostice eronate.

"Doar în România, ţară membră UE, şi Albania, ţară europeană, se mai păstrează un program de lucru de tip sovietic", a declarat Bazac.

Acesta a declarat că speră ca, în timp, programul medicilor de la urgenţe să devină unul normal. El a susţinut că deficitul de specialişti din domeniu ar putea fi diminuat după ce vor începe să lucreze şi absolvenţii ultimei promoţii. Ministrul a mai declarat că pentru a realiza acest lucru va propune unele acte normative care să reglementeze acest domeniu după ce a avut o iniţiativă în primăvară.

"Vreau să impunem în domeniu un program de lucru european, pentru că suntem o ţară memrbă a UE. Problema care se pune este ca şi cei ce lucrează în domeniu să înţeleagă corect ceea ce presupune un program de lucru european şi să-şi desfăşoare cum trebuie activitatea", a mai declarat ministrul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii, Ionuţ Bazac, a efectuat luni, la Slatina, o vizită de lucru, ocazie cu care a semnat împreună cu directorul general de la Pireli Tyres, Enrico Malerba, memorandumul de colaborare dintre Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina şi Spitalul Niguardia din Milano. Acesta presupune pregătirea medicilor din unitatea spitalicească slătineană de către colegii lor de la spitalul milanez, atât în urma stagiilor de pregătire ale medicilor olteni în Spitalul Niguardia, cât şi prin cele ce vor fi predate de specialiştii milanezi care vor veni la Slatina.

Referindu-se la memorandumul semnat, Bazac a susţinut că el reprezentă transpunerea în practică a ceea ce el spunea referitor la managementul public ce poate fi susţinut şi din alte surse decât cele publice.

"Ne dorim cât mai multe astfel de colaborări care vin în sprijinul statului roman dar şi al comunităţilor locale, contribuind la o mai bună activitate a instituţiilor publice", a susţinut Bazac, mărturisind că îl cunpaşte pe directorul general al firmei Pirelli Tyres încă dinainte de a deveni ministrul Sănătăţii.

Citit 571 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.