Pompierii au simulat stingerea unui INCENDIU la Spitalul de Pediatrie din Galați
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Negri

Pompierii au simulat stingerea unui INCENDIU la Spitalul de Pediatrie din Galați
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Desfăşurare de forţe, la primele ore ale dimineţii de joi, 25 august, la Spitalul de Urgenţă pentru Copii „Sf. Ioan”. Mai multe autospeciale de pompieri, autoscara, ambulanţe şi echipaje SMURD au ajuns în curtea unităţii medicale, pentru a salva pacienţii de la un etaj superior, unde izbucnise un incendiu.

Totul a fost doar un scenariu, pus la cale de Detaşamentul de Pompieri Galaţi. „A fost un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren, având ca scop principal perfecţionarea modului de intervenţie în cazul situaţiior de urgenţă produse la unităţile spitaliceşti cu accent pe cele două componente de bază, personalul propriu de pe locul de muncă şi personalul serviciului profesionist pentru situaţii de urgenţă. S-a urmărit în mod deosebit modul de desfăşurare a acţiunilor de autoevacuare a personalului şi a pacienţilor, asigurarea primei intervenţii în cazul producerii unui incendiu, dar şi a altor tipuri de riscuri generatoare de situaţii de urgenţă, cum ar fi cutremure sau explozii etc”, ne-a explicat maiorul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Pacienţii din spital au fost anunţaţi din timp despre desfăşurarea exerciţiului, dar cei care abia veneau la spital s-au speriat atunci când au văzut că o persoană este scoasă pe geam şi coborâtă cu autoscara. După ce li s-a explicat însă că totul este un exerciţiu, gălăţenii au apreciat faptul că pompierii vor să se perfecţioneze pentru a acţiona cât mai rapid într-o situaţie reală.

Citit 2372 ori Ultima modificare Joi, 25 August 2016 21:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.