Pensia în Italia

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În rând cu europenii: Într-unul dintre ultimele comunicate INPS din Italia, se oficializează faptul că, începând cu 1 iunie 2009, şi românii beneficiază de normele comunitare în legătură cu acumularea sistemelor de securitate socială la nivelul Uniunii Europene. Cel mai important aspect se referă la faptul că în momentul îndeplinirii condiţiilor de pensionare în Italia sau în România, se pot cumula perioadele de asigurare în conformitate cu prevederile art. 15 din Regulamentul 574/72, reprezentând normele de aplicare a Regulamentului 1408/71, care se aplică persoanelor care au fost sau sunt supuse legislaţiei unuia sau mai multor state membre ale Uniunii Europene şi care sunt cetăţeni ai unuia dintre statele membre, precum şi membrilor lor de familie şi urmaşilor care locuiesc pe teritoriul unuia dintre aceste state.

* Trei companii premiate la Madrid:  Trei companii din România s-au numărat printre cele 39 de societăţi comerciale din întreaga lume cărora li s-au decernat, la Madrid, Premiile Internaţionale pentru Prestigiu Comercial. Cele trei firme, Luxelacalis.ltd din Bistriţa, SC Provimi din Craiova şi Tetarom SA din Cluj Napoca, au fost premiate pentru activitatea şi prestigiul internaţional dobândit pe parcursul anului 2008.

* Şase medalii la Olimpiada Internaţională de Matematică: Olimpicii români au cucerit şase medalii - două de aur, două de argint şi două de bronz - la a 50-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, desfăşurată la Bremen, Germania.

* Şi cinci medalii în Mexic, la fizică: Lotul olimpic de fizică al României a reuşit o performanţă de excepţie, cinci medalii: trei de aur şi două de argint, la a 40-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Fizică, organizată în Mexic (Merida/Yucatan). La concursul din acest an au participat 340 concurenţi din 68 de ţări, România clasându-se pe locul 3, la egalitate cu Federaţia Rusă şi Taiwan.

* Femeile la putere: Două alpiniste românce pleacă să cucerească cel mai înalt vârf al Europei. În perioada 26 iulie – 13 august echipa formată din Claudia Damoc şi Ioana Molnar pleacă în expediţie în Caucaz, scopul principal fiind atingerea Vârfului Elbrus de 5642m.

* Oportunitate de promovare: Nou Horizont ICPtv, Valencia, Spania, partener al agenţiei Romanian Global News, oferă tuturor organizaţiilor româneşti de pretutindeni posibilitatea promovării gratuite a culturii românesti prin intermediul  revistei şi canalului de televiziune/internet proprii.

* Ruxandra Donose, la Opera din Cincinnati: Mezzo-soprana Ruxandra Donose da viata astăzi, la Opera din Cincinnati, SUA, rolului titular din spectacolul "Carmen" de Georges Bizet, în regia lui Mark Streshinsky.

* Expoziţie de sculptură la Londra: Românii din Anglia sunt invitaţi în perioada 30 iulie - 21 august la expoziţia de sculptură semnată de Samantha Donnelly şi Eugen Petri la Royal British Society of Sculptors din Londra. Cei doi talentaţi sculptori lucrează în bronz.

Citit 930 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.