Gălăţenii AVERTIZEAZĂ: Seringi cu tranchilizante ale Ecosal, abandonate în cartiere

Gălăţenii AVERTIZEAZĂ: Seringi cu tranchilizante ale Ecosal, abandonate în cartiere
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Mai mulţi gălăţeni care locuiesc în cartierul Micro 20 s-au plâns că echipa de ecarisaj a Ecosal, care a strâns, luni, câţiva maidanezi din cartier, a abandonat printre blocuri o seringă folosită de angajaţi pentru tranchilizarea animalelor fără stăpân. Revoltaţi, aceştia ne-au transmis un mesaj în care îşi exprimau îngrijorarea că instrumentul folosit de Ecosal la sedarea câinilor, pentru a-i prinde, ar putea răni, ori chiar îmbolnăvi copiii care se joacă printre blocuri.

Contactată telefonic, Mirela Furtună, directorul Serviciului Public Ecosal, ne-a declarat că angajaţii societăţii au obligaţia să strângă seringile după utilizare, fapt care se consemnează în procesele-verbale întocmite după fiecare acţiune, întrucât acestea sunt predate ulterior pentru a fi distruse. Directoarea Ecosal a precizat însă că, luni, unul dintre câini a fugit cu seringa înfiptă în piele, iar animalul nu a mai putut fi prins. În acest sens, conducerea Ecosal ne-a pus la dispoziţie o notă informativă redactată de reprezentanţi ai Secţiei de Ecarisaj.

„În ziua de 03.10.2016, am fost la capturare în Micro 20, în urma mai multor sesizări telefonice şi prin e-mail. Ajuns în zonele respective (B-dul Dunărea nr. 8/42/50 aferente blocurilor C8/ B10/ B9/ AY7/ Y5/ Y7/ B6) am tranchilizat un câine ce a fugit cu seringa, nerecuperând câinele şi nici seringa. Menţionez că seringa, odată ce şi-a atins ţinta, se descarcă instantaneu. Totodată, la locul acţiunii s-au adunat mai multe persoane care au făcut front comun împotriva capturării câinilor aducând ameninţări şi insulte la adresa echipajului şi a întregului Serviciu al S.P Ecosal. Menţionez că s-a întocmit un proces verbal pentru pierderea respectivei seringi. Serviciul Public Ecosal are contract nr. 5361/28.04.2016 pentru denaturarea deşeurilor periculoase”, se arată în explicaţia direcţionată de şefa Ecosal.

Citit 6691 ori Ultima modificare Joi, 06 Octombrie 2016 02:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.