35 de locuinţe au fost grav afectate de inundaţii
Foto: Foto: ISU Galaţi

35 de locuinţe au fost grav afectate de inundaţii
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În urma inundaţiilor din judeţul Galaţi, mai multe echipe de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Jandarmerie şi Inspectoratul General al Poliţiei Române au fost mobilizate pentru ajutarea oamenilor. Astfel, după cinci zile de la producerea fenomenului, în judeţul Galaţi, se intervine în continuare pentru înlăturarea efectelor generate de inundaţii, în comunele Pechea, Slobozia Conachi, Cuza Vodă, cu peste 300 de efective din cadrul IGSU, IGJR şi IGPR  şi cu 100 de mijloace de intervenţie.

Conform unui comunicat de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, sunt continuate activităţile pentru asigurarea apei potabile, cu ajutorul a patru instalaţii de potabilizare a apei, dislocate în comunele Pechea, Cuza Vodă şi Slobozia Conachi.

În cursul zilei de sâmbătă, au fost făcute şi primele evaluări ale imobilelor afectate de ape, rezultând că 13 locuinţe din Cuza Vodă, 20 locuinţe din Pechea şi două din Slobozia Conachi au fost foarte grav afectate în urma evacuării apei din acestea.

"Au fost distribuite către populaţia afectată toate ajutoarele (apă potabilă, alimente), printre care şi carburantul solicitat provenit de la ANRSPS. De asemenea, au fost distribuite şi ajutoarele acordate de Crucea Roşie pentru persoanele evacuate şi cazate la autorităţile locale (saci de dormit, pachete de igenizare şi pachete de alimente)", se mai arată în comunicatul ISU Galaţi.

Din păcate, nici în cursul zilei de duminică nu s-a reuşit evacuarea întregii cantităţi de apă de pe Drumul Naţional 25, Galaţi - Tecuci, acesta fiind închis circulaţiei încă de miercuri după-amiază. În ciuda breşei săpate controlat în digul Geru, apa nu a putut fi evacuată în totalitate, motiv pentru care, duminică dimineaţă, s-a luta decizia intervenţiei şi cu motopompe. Astfel, în zonă au fost direcţionate două motopompe de capacitate mare, în speranţa că se va reuşi redeschiderea drumului.

„Se monitorizează permanent situaţia operativă, sunt analizate prognozele emise de către autorităţile competente cu privire la manifestarea fenomenelor hidro-meteorologice din perioada următoare”, se mai arată în comunicatul ISU.

Din păcate, pentru judeţul Galaţi a fost emisă o nouă avertizare de Cod galben de inundaţii, avertizare valabilă până în această dimineaţă.

       

Citit 5501 ori Ultima modificare Duminică, 16 Octombrie 2016 15:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.